Danas su zamjenici gradonačelnika Tea Tomas i Hrvoje Andrić položili vijenac na mjestu gdje je stajala sinagoga brodske židovske zajednice u ulici Petra Krešimira IV, kako bi obilježili Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. U obilježavanju im se pridružila i Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. 

Nakon polaganja vijenca, održano je otvaranje 17. stručnog skupa "Poučavanje i učenje o holokaustu i sprječavanju zločina protiv čovječnosti" koji je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te međunarodnim organizacijama koje se bave poučavanjem, istraživanjem i sjećanjem na holokaust - Yad Vashemom iz Izraela te Mémorialom de la Shoah iz Francuske. 

Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje otvorila je stručni skup, a skupu su prisustvovali Ilan Mor, veleposlanik Države Izrael, Mato Škrabalo, predstavnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Lidija Kralj, predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije i Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika. 

Stručni skup "Poučavanje i učenje o holokaustu i sprječavanju zločina protiv čovječnosti" namijenjen je učiteljima i nastavnicima povijesti, etike, vjeronauka, filozofije, sociologije, hrvatskoga i stranih jezika.