Iakose tako neće činiti tijekom jutra jer temperature neće biti toliko niske, u popodnevnim se satima na području Međimurja, Zagorja, Zagreba, pa i Slavonije očekuju prve pahulje snijega. U gorju bi se mogao stvoriti i snježni pokrivač do 30 centimetara, no na kopnu se snijeg ipak ne bi trebao zadržati.

Meteoalarm zbog snijega

Na snazi je Meteoalarm prema kojemu se u Lici očekuje 15 do 30 centimetara snijega.

"Premda su zimske službe spremne - ne morate li - na put najbolje ne krećite, posebice ne kroz gorsku Hrvatsku", preporučio je Zoran Vakula u prognozi na HRT-u.

Prognostičari DHMZ-a danas očekuju oblačno i kišovito vrijeme, u mnogim predjelima i vjetrovito. U unutrašnjosti će uz pad temperature kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u gorju, Međimurju i Hrvatskom zagorju, a poslijepodne i drugdje na kopnu.

Oborina će lokalno biti obilna u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te osobito na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji gdje su moguće nevere.

Istočna Hrvatska

Pretežno oblačno uz povremenu kišu koja će poslijepodne i osobito navečer prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u gorju. Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, povremeno s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 4, a najviša dnevna od 6 do 9 °C.

Izvor Index.hr