Generalni štrajk u svim školama u cijeloj zemlji nastavit će se svaki dan i to do ispunjenja zahtjeva sindikata. To je potvrdio i Branimir Mihalinec koji je rekao kako će više o svemu reći danas.

Sindikati su jučer trebali imati konferenciju na kojoj su trebali objaviti daljnji plan štrajka koji je sutra u cijeloj Hrvatskoj, no otkazali su je iz pijeteta prema žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata.

Prema saznanjima koja stižu od nastavnika, Sindikati su promijenili plan. Više nema cirkularnog modela po županijama nego će se štrajkati svaki dan u svim školama u cijeloj zemlji i to do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenta, bez obzira što je Vlada najavila da dane u štrajku više neće plaćati. A ovu vijest na svojem Facebook profilu objavili su iz Osnovne škole Hreljin u Bakru. Informaciju je potvrdio i Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

- Istina. Više o tome sutra - rekao je kratko Mihalinec.

- Štrajkat ćemo dok se ne ispune naši zahtjevi. Jednoglasna je to odluka oba sindikata - rekao je za Srednju.hr Nijaz Karić, glavni tajnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama