U krugu vukovarske bolnice sinoć se, u predvečerje, kada je prije 28 godina slomljen herojski otpor branitelja Vukovara i grad pao u ruke okupatora, na molitvi s upaljenim svijećama u rukama okupilo mnoštvo Vukovaraca.

Molitvu su predvodili mladi grada Vukovara, a s njima je, uz hodočasnike koji stižu u Vukovar iz cijele Hrvatske, bila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. Svijeće za žrtve Vukovara 1991. sinoć su palili i Vinkovčani pokraj murala uz cestu koja vodi prema Vukovaru, nakon što su u povorci prošli ulicama Vinkovaca, piše Glas Slavonije

Pijetet i poštovanje - dvije su glavne premise jučerašnjeg dana kad su sve generacije Osječana, među kojima su prednjačili učenici osnovnih i srednjih škola, duž Vukovarske ulice palili lampione u znak sjećanja na žrtve Vukovara. Paljenju lampiona pridružili su se i predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, koji su položili vijence i zapalili svijeće i pred spomenikom Hrvatskom domobranu u Parku kralja Držislava, zajedno s izaslanicima vojske, policije i koordinacije udruga i stradalnika iz Domovinskog rata.

Nije izostala ni tradicionalna, 12. motociklistička karavana Prevlaka - Vukovar, koja se okupila pokraj spomenika crvenom "fići" na raskrižju Vukovarske i Trpimirove ulice. Dodajmo tome da je jučerašnji dan, cijeli u znaku sjećanja, počeo projekcijom filma "Zapovjednici Sajmišta”, a završio Memorijalnim hodočašćem Osijek - Vukovar, u organizaciji UHDDR-a Osječko-baranjske županije.

Izvor Glas Slavonije/Sanja Butigan/Marija Mihelić
Foto Glas Slavonije