Da, moguće je, selo organizira Advent, a uz to i trči! Nisu ni sela što su nekad bila, ponekad nažalost, ponekad na radost. U ovom slučaju na našu i Vašu radost.

Bebrinska udruga mladih (BUM) u suradnji s ostalim udrugama s područja Općine Bebrina organizira već petu godinu „Advent u Bebrini“ koji će se održati u subotu, 07.12.2019. s početkom u 16h. 

U suradnji s Ultramaraton klub Mazator već drugi puta organiziramo rekreativnu i donacijsku utrku u Bebrini za djecu i odrasle povodom Adventa 07.12.2019. Prošle godine je bilo više od 100 trkača i trkačica i za prvi puta je to odlično za naše malo selo. Ove godine smo se pripremili još bolje i očekujemo još veći broj trkača i trkača, ali i ostalih posjetitelja te Vas ovom prilikom pozivamo da nas posjetite. 

Da bi ovaj događaj postao tradicija koja će se nastaviti i proširiti potrebni su posjetitelji i mediji koji će upoznati ljude s Adventom i utrkom u selu. Da bi selo trčalo potrebni su trkači i zato dođite, podržite ovaj događaj i učinite veliko djelo za malo selo. Svojim dolaskom ćete pokazati i dokazati kako se i na selu može organizirati odličan Advent, odlična utrka te ponuditi nešto sasvim novo, zanimljivo, na prvi pogled daleko, ali i dovoljno blizu od grada. Mi bi rekli da se sve može kada se malo ruke slože, kada se pojedinci dobre duše i pozitivne energije udruže i čine velike stvari malim koracima, trkačkim koracima. 
Upoznajte naše selo, tople i gostoljubive slavonske duše koje će Vas dočekati raširenih ruku s vrhunskom domaćom hranom, pićem, glazbom i upoznati s pričom o našoj tradiciji i idejom o cijelom događaju, ideji o medalji koju će svi trkači ponijeti, predivnim uspomenama koje će svi posjetitelji ponijeti svojim domovima i poželjeti se svaki puta iznova vratiti. 

Pridružite nam se, isprobajte specijalitete koje će različite udruge pripremati i uveličajte ovaj veliki događaj za selo i cijelu zajednicu. Sve smo pozvali da povedu svoju dječicu, obitelj, prijatelje, kako bi se zabavili i uživali u utrci i Adventu u Bebrini. 
Ovim događajem želimo osvijestiti koliko je zajedništvo važno, kako se sve može ako postoji volja, trud i rad, ali i koliko je sport važan i kako zajedničkim snagama i primjerom možemo utjecati na zajednicu i biti primjer, ali i ponuditi nešto drugačije jer nam je svima upravo to potrebno. 

Stres, žurbu, probleme sa zdravljem, nedostatak vremena...zaboravite na trenutak i doživite sasvim drugu dimenziju Adventa uz vatru, osmijeh, tamburaše, specijalitete sela i radost dječice. 
Samo mali dio onoga što pripremamo slijedi u nastavku: 

• Utrka za djecu i odrasle 
• Pokloni za svu djecu koja dođu i kuća djed Božićnjaka 
• Potraga za poklonima 
• Vožnja u kočiji s konjima 
• Dječji igrokaz 
• Radionice za djecu 
• Maskote iz crtića 
• Oslikavanje lica djeci 
• Kutak za slikanje 
• Brojni izlagači - kutak za OPG-ovce s domaćim proizvodima, kutak s rukotvorinama, kutak za zdrav život, kutak za kozmetiku.. 
• Bogata gastronomska ponuda - šaran na rašljama, čobanac, piroge, palačinke, fritule, poderane gaće, princeze, kuhano vino, čaj, sok... 
• Tamburaši 
• Vatromet 
• Zabava 
• Ostala iznenađenja 

Ovom prilikom se nadamo kako ćete prepoznati značaj ovog događaja kako biste upoznali svoje pratitelje s ovim događajem, ali i potakli ih da i sami rade sve što požele. 

Ako ne mogu ići u Beč, Prag, Budimpeštu ili neki drugi grad za Advent, mogu doći u Bebrinu ili sami organizirati nešto slično i na taj način potaknuti cijelu zajednicu na stvaranje novih ponuda za brojne posjetitelje. 
Zahvaljujemo se unaprijed, budite dio božićne čarolije u Bebrini i podržite medijski ovaj događaj. 

Link za prijavu na utrku: http://www.stoperica.hr/utrka/donacijska-utrka-selo-trci---advent-u-bebrini-2019-17-info.html 

KONTAKT: Danijela Jozić bebrinska.udruga.mladih@gmail.com 098 187 8549 

Dodatne informacije: O udruzi: https://bebrina-mladi.wixsite.com/udruga/o-nama Potrudili smo se pobrinuti za sve pa tako i za smještaj u hotelu Stupnički dvori u Brodskom Stupniku koji je udaljen od Bebrine samo 11km. Ponuda za smještaj s uključenim kotizacijama i noćenjem s doručkom za 2 osobe je objavljena na crnom jajetu. Smještaj: https://stupnicki-dvori.hr/ https://web.facebook.com/stupnickidvori/?ref=br_rs