U utorak će štrajkati u Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, a srijedu će u štrajku biti škole u Sisačko-moslavačkoj županiji, Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj, najavio je Mihalinec i istaknuo da će prosvjetari prosvjedovati svakog dana predsjedanja Hrvatske EU-om i svakog dana Kongresa EPP-a, ako se dotad ne riješe njihovi problemi, piše Dnevnik.hr 

"Prošli tjedan govorilo se kako će danas biti sastanak s predstavnicima Vlade, ali mi nismo dobili nikakav poziv do danas. Navodno vi znate da će sutra biti sastanak, mi ne znamo. Tako funkcionira naš dijalog", rekao je Branimir Mihalinec na početku konferencije za novinare. Prosvjetari štrajkaju već 22 dana.

U utorak će štrajkati u Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, a u srijedu će u štrajku biti škole u Sisačko-moslavačkoj županiji, Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj.
"Ako sutra bude taj sastanak, vjerojatno će biti neka ponuda Vlade i mi ćemo tu ponudu dati na referendum našim članovima. Neovisno o vremenskim uvjetima, u srijedu i četvrtak bit će naše aktivnosti na Trgu sv. Marka. Dobit ćete obavijest u koje vrijeme", najavio je nove prosvjede Mihalinec.

"Na sastanke o osnovici ne idemo dok ne riješimo naš problem, ali tamo ima kolega koji pregovaraju i zagovaraju naše stavove", prokomentirao je današnji nedolazak na sastanak s ministrom Aladrovićem.

Sanja Šprem istaknula je da je motivacija za štrajk i dalje visoka unatoč brojnim pritiscima i pokušajima da se štrajkaše demotivira.

Izvor Dnevnik.hr