Tjedan ADHD-a obilježava se svake godine, a ove godine u razdoblju od 8. do 14. listopada. Deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se donedavno smatrao poremećajem koji se javlja uglavnom u ranom djetinjstvu i ranoj adolescentnoj dobi te da većina simptoma do adolescencije nestane ili se ublaže.

Današnje su studije i klinička promatranja pokazala da 70 do 80% takve djece ima simptome hiperaktivnog poremećaja i u odrasloj dobi. Rezultati su pokazali da je prevalencija u dječjoj dobi prosječno oko 3 do 8%, ali zabrinjava podatak da 4% odraslih osoba pokazuje također slične simptome kao i djeca, odnosno da svega 20% odraslih osoba s hiperkinetskim poremećajem u djetinjstvu, ima pravilno dijagnosticiran poremećaj u odrasloj dobi. Glavni simptomi ADHD-a zastupljeni su kod oko 3 do 6% školske djece. To znači da u razredu od 30 učenika jedno ili dva djeteta ima ADHD. Isto tako studije su pokazale kako je ADHD učestaliji dva do tri puta više među dječacima nego među djevojčicama.

U Službi za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije već se nekoliko godina provodi PlayAttention tretman.
PlayAttention je sveobuhvatni sustav za uvježbavanje održavanja pažnje nastao
kombinacijom skeniranja moždanih impulsa, kognitivnih vježbi te tehnika oblikovanja ponašanja. To je računalni program koji sadrži razne igre, a koristi moždane valove koji pokreću igru. Koristeći tehnologiju originalno razvijenu za pilote kako bi poboljšao njihovu pažnju, sistem sadrži i koristi narukvicu opremljenu senzorima spojenim na računalo. Sastoji se od pet osnovnih igara čiji je cilj produljivanje pažnje, vizualno praćenje željenog objekta, proces diskriminacije između bitnih i nebitnih podražaja te poboljšano kratkotrajno pamćenje.
PlayAttention uči djecu i mlade s poteškoćama pažnje i koncentracije kako se bolje organizirati, kako prepoznati trenutke u kojima im počinje slabjeti pažnja, kako produljiti pažnju i poboljšati fokus pažnje i koncentraciju, kako prepoznati bitno od nebitnog i kako poboljšati pamćenje. Te su vještine bitne u dječjoj kao i u odrasloj dobi. 

Ukoliko Vaše dijete ima ADHD i želite pokušati sa ovom vrstom tretmana, slobodno se javite na broj telefona 035/ 411 319,
kako bi dogovorili svoj termin. Za dolazak nije potrebna uputnica, a tretman je besplatan.