Dino Merlin je zadnjim albumom osvojio simpatije i one publike koja možda do sada nije previše konzumirala njegovu glazbu, a moderna produkcija, uvijek nešto inovativno, odlični i emotivni tekstovi, sve su to faktori koji su utjecali na brojne obožavatelje koji su prešli puno kilometara kako bi svjedočili njegovom povratku u Slavonski Brod. Zadnji koncert, na istom mjestu, dogodio se prije dosta godina, tako da je oduševljenje bilo na još većoj razini. Turnejom “Hotel Nacional” Merlin je stavio točku na “i” svoje dugogodišnje karijere jer je u pitanju turneja koja je do sada okupila više od 700 tisuća fanova, piše Music.box.

Logično, koncert je otvorio pjesmom “Hotel Nacional” da bi odmah osvojio sva ženska srca u publici hitom “Kad čovjek voli ženu”. Prošao je potom kroz cijelu svoju karijeru, od razdoblja kada je nastupio kao grupa Merlin, do danas, kada se predstavlja svojim imenom i prezimenom dok mu se na pozornici priključuju vrhunski glazbenici i back vokali bez kojih ovaj show ne bi bio show.

“Umri prije smrti”, “Nedostaješ”, “Ispočetka”, “Kremen”, “Godinama”, “Supermen”, “Kad si rekla da me voliš”, “Školjka”, “Nešto lijepo treba da se desi”, “Bosnom behar probeharao”, “Kad zamirišu jorgovani”, samo su dio hitova i njegove velike predstave zvane “Hotel Nacional”. Publika je svaku pjesmu dočekala s oduševljenjem i pjevala u glas, te je Dino Merlin još jednom mogao vidjeti i zaključiti kako ga i Slavonci obožavaju, iako je na ovom koncertu bilo publike iz raznih dijelova Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

Dva i pol satni povratak u Slavonski Brod zaključen je spektakularnim bisom uz pjesme “Moj je život Švicarska”, “Deset mlađa” i “Lažu me” nakon čega je uslijedio i veliki vatromet za rastanak. Nadamo se da taj rastanak neće trajati dugo, odnosno kao prošli te da ćemo ubrzo ponovno Dinu Merlina sresti na ovim prostorima i uživati u svemu onome zbog čega je postao jedan od najvećih regionalnih glazbenika. Tvrđava Brod nikad nije bila ovoliko ispunjena pa se također nadamo da će brodska i slavonska publika uskoro moći vidjeti još neki glazbeni, odnosno koncertni spektakl na tom fenomenalnom mjestu.

Foto: Željko Vidinović