"Drago mi je da smo i ove godine, unatoč i dalje aktualnoj pandemiji uspjeli održati tradiciju i uz pomoć članova Trkačkog kluba Brace iz Slavonskog Broda, te nogometaša naših nogometnih klubova i udruge za sport i rekreaciju iz Brčina-Ravna, organizirati polumaraton u spomen na Sibinjske žrtve, evo, već sedmi za redom', kazao je načelnik Općine Sibinj Josip Pavić, zahvaljujući svima na pruženoj potpori u organizaciji, piše Brodportal.

Start polumaratona i ove je godine bio u Jakačini Maloj, selu iz kojega je najviše seljaka ubijeno prije 86 godina. Prije starta odana je počast svim Sibinjskim žrtvama polaganjem vijenca i paljenjem svijeća pred spomen obilježje u Jakačini, i uz molitvu koju je predmolio odvorački župnik vlč. Željko Grigić. 
 
Trkači su potom trčali preko Grgurevića do Brčina-Ravna, a potom dalje preko Bilica do Grižića, gdje su također, pred spomenikom kraj crkve sv. Mihovila položili vijenac i upalili lampione za žrtve iz tog sela. Iz Grižića su nastavili preko Krajačića, Starog Slatinika i Gornjih Andrijevaca sve do Sibinja. Tu su najprije zastali pred glavim spomenikom Sibinjskim žrtvama gdje su također uz paljenje lampiona i molitvom odali počast Sibinjskim žrtvama. Na cilju, u središtu Sibinja, još su se poklonili i pred spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima i za njih također upalili lampione. Cijelim putem pratili su ih načelnik Josip Pavić, njegov zamjenik Tomislav Topalović i općinski vijećnik Martin Miloloža. 
 
Najstariji trkač bio je Ivan Salantić iz Slavonskog Broda, a najmlađi 15-godišnji Ivan Topalović iz Brčina. 
Za sve njih na nekoliko je lokacija pripremljena i okrijepa, uz poštivanje svih nužnih epidemioloških mjera. 
 
"Nadamo se da će ova pandemija uskoro prestati i da ćemo na slijedeći, 8. polumaraton okupiti puno više trkača, njih više stotina iz cijele Slavonije kako je to bilo u 2019, ali i da ćemo uspjeti još u ovoj održati sve naše planirane manifestacije i događanja kojih na podučju općine imamo 20-ak kroz godinu", rekao je Josip Pavić, načenik Općine Sibinj, koja ujedno obilježava i svoj dan.