Jučer su košarkašice Broda na savi nastavile s natjecanjem u drugom dijelu Prve lige, a gošće su im bile Ekipa ŽKK Vindi iz Varaždina.
Brod na Savi - Vindi   54:47  ( 14:9, 18:11, 10:13, 12:14)
Brod na Savi: K.Rimarčuk 11, Lo. Fonović 4, E. Poljac 15, E. Mahnik, F. Princip, M. Kavka 3, A. Ilakovac 2, N. Kurdija 9, M. Fastić Pajk 6, N. Matanović 4,
U jučerašnju utakmicu Brođanke ne ulaze sa dobrim pristupom, već sa devizom "lako ćemo" a onda u pravilu bude teško. Iako je na poluvremenu bilo 32:20 vidjelo se da Bensicama nedostaje agresivnosti i energije, početkom drugog dijela odlaze i na +15 no ponavlja se ritam igre iz prošle utakmice protiv Broda, jer djevojek kako se bliži kraj utakmice padaju s energijom i koncentracijom, i dok je za gradski derbi bilo opravdanja u skraćenoj rotaciji zbog Covid događanja i izolacija, za današnju utakmicu to ne može biti opravdanje jer su cure u rotaciji reagirale odlično.

Lorena Fonović i Nina Matanović su najveći dobitak ove utakmice jer su pokazale da se trener Rimarčuk sve više može osloniti na njih, dok one standardne moraju prepoznati pogreške i izvući pouke za utakmice koje su pred njima. Dobro je da imaju privilegiju uvidjeti pogreške u pobjedi, a prigoda za popraviti propuste već je danas u Virju gdje naše košarkašice gostuju kod ekipe Podravca. Budući je puno zaostalih utakmica iz razloga donesenih epidemioloških mjera vezanih uz virusne probleme, prisiljene su igrati 2  utakmice u 2 dana, no vjerujemo da će Brod na Savi dobrim pristupom i boljom igrom ostati na dobroj ruti ploveći u košarkaškim vodama Prve lige.