Mazator trail je sportski, točnije trkački event koji se odvije na obroncima Dilj gore. Ove godine održano je treće izdanje, a event je podigao ljestvicu u organizacijskom i natjecateljskom smislu.

 - Ovaj drugi nas je motivirao da pružimo svima priliku da jednom tjedno (osim ako nisu sami išli) treniraju u šumi i pripremaju se za Mazator trail. Pripreme, pod nazivom Šuma Striborova trail liga je pokrenula jednu novu pozitivnu priču. Druženja nedjeljom ujutro od 8 pa do 11h postala su neizostavni dio našeg vikenda. Osim što smo rasli u formi, a to i rezultati pokazuju, pomakli smo granicu i ono najvažnije stvorili nova prijateljstva s ostalim trkačima brodske i šire trkačke scene. Trail zbližava, a prepričavanja trenutaka gubljenja su vrhunac, rekao je Tomislav Marinović, predsjednik UMK Mazator.

Sada malo statistike! 

Kroz 12 kola lige, prošlo je 309 natjecatelja, od toga 137 trailerica i 172 trailera, odnosno 44% trailerica naspram 56% trailera. Staze su se mijenjale nakon trećeg, šestog i devetog kola, tj. ukupno su se traileri natjecali i družili na četiri različite staze i upoznali nova mjesta na Dilj gori. Prema utiscima najljepša je bila druga staza, nazvana jednostavno 12km staza. Dužine staza su bile 10km, 12km, 8.5km i 15.5km. 

Ženska kategorija je bila jako zanimljiva i dinamična, što je bilo uzbudljivo za pratiti do samog kraja tko će pokupiti bodove i prvu poziciju. Ukupan poredak nakon finala, 12. kola je sljedeći:

1.    Ankica Pavlović – 905 bodova – 10 nastupa

2.    Jelena Šakić – 712 bodova – 10 nastupa

3.    Ivana Grško Šimić – 687 bodova – 8 nastupa

Muška kategorija nije bila zanimljiva kao kategorija u kojoj su se natjecale dame. Nekoliko izmjena među prvoplasiranim, bez velikih promjena u poretku, sve dok na ligu nije došao Krešimir Šimić Šima. Vjerujemo da ćemo njega gledati redovno u sljedećem izdanju trail lige, ali svakako bi bilo zanimljivo da nam se pridruži i Tomislav Marinović, stari trailer.

Ukupan poredak nakon finala, 12. kola je sljedeći:

1.    Antonio Arbanas – 1085 bodova – 11 nastupa

2.    Vedran Dulj – 807 bodova – 10 nastupa

3.    Goran Vučković – 705 bodova – 9 nastupa

Antonio Arbanas i Vedran Dulj su članovi Ultramaraton kluba Mazator, a trećeplasirani je Goran Vučković (Individualac)..

Čestitamo pobjednicima, Ankici i Antonio, ali moramo naglasiti kako su svi pobjednici. Liga nastavlja dalje i ide u jesenskom izdanju s novim stazama, novom lokacijom i novim izazovima. Nadamo se također novim trailerima, a i starim, jer trail liga je namijenjena i otvorena za sve koji žele iskusiti čari trail trčanja, upoznati prirodu koju imamo 5 minuta od centra grada i uživati u životu na jedan drugi način.