Danas se u Slavonskom Brodu trebala držati Mazatorska utrka 6/12/24 sata, no zbog izvanrednih okolnosti izazvanih koronavrusom, utrka je kao i sve ostale otkazana. Ipak uvijek vrijedna i na ekstremne podvige spremna, ekipa iz Ultramaraton kluba Mazator organizira Mazatorsku utrku - one man edition.  Naime, Marko Bićanić, ovogodišnji pobjednik Wings for lifea u muškoj konkurenciji, trener u zagrebačkoj Trčoni i naš Starotopoljanin, pokušat će učiniti podvig i trčati 24 sata te pretrčati preko 200 kilometara. Podsjećamo i kako je Marko prošlogodišnji pobjednik ultramaratona Zagreb - Vukovar. 

Marko je svoju utrku krenuo jutros, točno u 8:00 sati na stadionu Stanko Vlainić Dida te će trčati do 8:00 sati sutra ujutro. Ispratila ga je njegova ekipa iz Ultramaraton kluba Mazator, a tijekom dana su uz Mazatore na kratko svraćali i prijatelji, a koliko je trkačka zajednica povezana, svjedoči i posjet članova Markove Trčaone, koji su čak iz Zagreba "potegnuli" do Slavonskog Broda kako bi podržali svog trenera. 

Ukoliko vas put nanese, dođite do 8:00 ujutro kratko na tribinu stadiona "Stanko Vlainić Dida" i zaplješčite ovom hrabrom mladiću koji je danas odlučio pomaknuti svoje granice. Ukoliko budete dolazili podržati Marka, obratite pažnju na fizičku distancu. 

Marko uz tebe smo!

Foto: Srećko Kavka