Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kako će utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. svibnja biti nastavljena nogometna sezona koja je u ožujku prekinuta zbog epidemije COVID-19. Nogometna sezona bit će nastavljena 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, dok će tjedan dana kasnije, 6. lipnja, biti nastavljeno natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Sve utakmice igrat će se bez prisustva gledatelja. Finale Hrvatskog kupa prema prijašnjem planu igrat će se 1. kolovoza.

Druga HNL i Treće HNL te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./20., kao ni natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama. Odlična je to vijest za NK Marsonia, koji se trenutno nalazi na vodećoj poziciji 3. HNL Istok te su, Odlukom HNS-a osvojili prvo mjesto i plasirali se u kvalifikacije za ulaza u 2. HNL. 

U Upravi Marse nema euforije, jer je pred njima organizacijski vrlo zahtjevno razdoblje ishođenja licence za stadion, dok se navijači i simpatizeri kluba vesele i raduju uspjesima 

Podsjećamo kako se druga liga već igrala u Slavonskom Brodu u sezonama 2010/11 kada je MV Croatia izborila status drugoligaša te 2011/12 kada je drugu ligu igraa Marsonia 1909. 

Uvjeti za natjecanje na Stadionu kraj Save još nisu ispunjeni te je vodstvo kluba ove godine (treća sreća) odlučilo pokušati licencirati stadion Stanko Vlainić Dida, za što su dobili suglasnost Grada i pruženu ruku HNK Željezničara pred kojima je teška godina, gdje ih čeka natjecanje u najnižem ranu natjecanja zbog nasljeđenih obveza.

Kako doznajemo niti stadion Stanko Vlainić Dida nema sve uvjete ali se ubrzano radi do okončanja otvorenog roka koji istječe 15. svibnja. 

Infrastrukturni uvjeti, naravno nisu jedini, potrebno je prije svega ispuniti financijske i sportske, pravne, administrativne kriterije te stručno osoblje. Sve to govori kako će u razdoblju pred nama biti pune posla za predsjednika i suradnike. Iz Marsonije očekuju i pomoć grada, jer Marsonia, niti Željezničar nemaju resurse za dodatne investicije kako bi uvjeti u cijelosti bili ispunjeni.