Prošli vikend Brodski karataši nastupili su na 40. Grand Prix Slovakia koji se održao u Bratislavi u periodu od 22 do 23.2.2020. g. U konkurenciji 32 nacije sa ukupno 2118 natjecatelja  nastupili su i brodski karataši u sastavu Dora Has, Ana Lujić, Karla Jurić, Borna Kujundžić i Nikola Birač. Najbrojniji su  uz domaćine bili Poljaci, Ukrajinci, Mađari, Česi a nastupili su i natjecatelji iz udaljenih krajeva kao Malezije, Vijetnama, Australije, Cipra, Engleske itd.  
U uzrasnoj kategoriji ml. kadetkinja za kate u kojoj su nastupile Dora, Ana i Karla prijavilo se 50 natjecateljica. Unatoč dobrom nastupu Dora i Karla ostali su bez plasmana. Ana je sa pet pobjeda i  jednim porazom (Ukrajina 2:3) osvojila treće mjesto.  U borbama u kategoriji -40 kg sa nešto manje natjecatelja (25) Ana je sa četiri pobjede i porazom osvojila treće mjesto. U borbi za ulazak u finale kod neriješenog rezultata izgubila je meč sudačkim izjašnjavanjem. Dora je u istoj uzrasnoj kategoriji do 50 kg. izgubila od predstavnice Mađarske koja je kasnije osvojila treće mjesto. Nikola i Borna u solidnom nastupu nisu došli do odličja.
    Vrlo jako natjecanje u Bratislavi dobar nam je pokazatelj trenutne pripremljenosti i uvod u pripreme za prvenstvo Hrvatske koje  nas čeka u travnju ove godine.

Izvor: Karate klub Slavonski Brod