U sklopu priprema za nastavak natjecanja u Hrvatskoj rukometnoj ligi istok djevojke iz ŽRK Brod su nastupile na 10. međunarodnom rukometnom turniru u Zenici.

Na turniru je nastupilo oko 700 dječaka i djevojčica. Djevojke iz ŽRK Brod zasluženo su osvojile prvo mjesto u kategoriji 2004 godište i mlađe. U skupini su pobjedama protiv BiH prvoligaša Sloge iz Gornjeg Vakufa (17:12) te Krivaje iz Zavidovića (20:16) osigurale polufinalni nastup. U polufinalu su uvjerljivo pobijedile ekipu Sedmerca iz Gornjeg Vakufa.

Finalna utakmica protiv Metlike iz Slovenije je donijela vrlo zanimljiv i borben rukomet te neizvjesnost do samoga kraja, no djevojke iz Broda su pogotkom u zadnjim sekundama zasluženo pobijedile (18:17) te ponovno osvojile ovaj jaki turnir.

Najbolji strijelac turnira je Brođanka, hrvatska kadetska reprezentativka, izvrsna pivotkinja Ana Vrdoljak.

Nakon što su u 2019. godini na utakmicama Hrvatske državne lige suvereno ostvarile sve pobjede, djevojke su još jednom pokazale da je 2020-a godina velikih planova i ambicija. Rukopis trenera Darka Celnera gdje dominira ratnička obrana te brza i racionalna igra u napadu prepoznatljiva je odlika ove ekipe kojom već godinama dominiraju u svojoj kategoriji u Slavoniji, a ove se godine nadaju i uspjehu na završnici državne lige.

 

Na turniru su nastupili i dječaci 2006 godišta iz Rukometne Akademije Dejan Krtolica koji su uspješno proli do polufinala gdje su na sedmerce izgubili od vršnjaka i sugrađana iz RK Brod, a u utakmici za treće mjesto , također na sedmerce, izgubili su od ekipe RK Visoko. Uz malo više sreće rezultat je mogao biti puno bolji, no ovo iskustvo sudjelovanja na međunarodnom turniru je dragocjeno.

link na slike: https://drive.google.com/open?id=1WjJ5FjrCE9bHXFTpwRTCWBD5-p9qUkJO

Hvala!!