Peto kolo Otvorene karate lige Osječko-baranjske županije, sezona 2018/2019. održano je u nedjelju 29.12.2018. u SD Gradski vrt u Osijeku. Nastupilo je 245 natjecatelja iz 16 karate klubova sa područja Slavonije i Branje, a nastupili su: Karate Akademije Osijek, Beli Manastir, Esseker-Osijek, Hrvatski Sokol-Osijek, MAX -Ivankovo, Nova Gradiška, K.K. Osijek, Shotokan Darda, KK. Nexe-Našice, K.K. Đakovo, K.K. Valpovo, K.K. Vinkovci, K.K. Vukovar 91, KK Hvidra-Osijek, Ictus-Vinkovci i Slavonski Brod.
Za Brodske karataše u Osijeku nastupili su: Gita Turčinović, Maria Leona Ećimović, Eva Fišer, Dani Avdagić, Niko Kovačević, Gabrijel Sajfert, Roko Križanović, Leo Lamešić, Adrijan Jagnjić, Borna Kujundžić, Karla Jurić, Lukas Fulanović, Dora Has, Juraj Magdić. Na petom kolu lige osvojeni su slijedeći rezultati:

Gabriel Sajfert, dječaci kate (10-11) kyu prvo mjesto
Roko Križanović, ml. učenici kate (7-6) kyu prvo mjesto
Dani Avdagić, ml. učenici -34 kg prvo mjesto
Borna Kujundžić, učenici -34 kg prvo mjesto
Dora Has, učenici -44 kg prvo mjesto
Dora Has, učenici +44 kg prvo mjesto
Juraj Magdić, kadeti - 57 kg prvo mjesto
Adrijan Jagnjić, ml. učenici -30 kg drugo mjesto
Dora Has, ml. kadetkinje-kate drugo mjesto
Leo Lamešić, ml. učenici -34 kg drugo mjesto
Eva Fišer, ml. učenice kate (7-6) kyu drugo mjesto
Dani Avdagić, ml. učenici kate (7-6) kyu drugo mjesto
Gita Turčinović, ml. učenice kate (7-6) kyu treće mjesto
Adrijan Jagnjić, ml. učenici kate (7-6) kyu treće mjesto
Dora Has, učenice-kate treće mjesto
Karla Jurić, ml. kadetkinje-kate treće mjesto

Otvorena karate lige Osječko-baranjske županije je jedno od natjecanja razvojnog programa karate kluba Slavonski Brod, te je klub nastupio sa najmlađim članovima u disciplini borbe i kate. Pojedincima je ovo ujedno bilo i prvo natjecanje. Nastupi na Otvorenoj karate ligi omogućili su i najmlađim članovima kluba postupni uvod u sustav natjecanja, te pokazali da se u Slavonskom Brodu stvara nova generacija karataša.
Sa osvojenih 16 odličja ( sedam prvih mjesta, pet drugih i četiri treća ) najmlađi Brodski karataši upotpunili su klupsku riznicu, a koja sa ovim natjecanjem iznosi 214 odličja .