Nakon tri dana natjecanja u glavnom gradu Slovačke Bratislavi, završen je Turnir olimpijskih nada što je neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlađe dobne uzraste. Nastupilo je 36 država iz cijeloga svijeta sa zastupljenošću svih kontinenata, a ukupno je nastup zabilježilo nešto manje od 1000 mladih kajakaša!

Mlade brodske kajakašice Leona Pavlešin i Antonela Orkić su sjajno redom odveslale kvalifikacijsku, a zatim i polufinalnu utrku te se kao drugopasirana posada plasirale u A finale sprinterske discipline na 200m.

U A finalu su odlično odradile posao, osvojile visoko 6. mjesto sa samo pola sekunde do medalje što dovoljno govori koliko je utrka zapravo bila izjednačena.

S obzirom kako je ovo najjače svjetsko natjecanje za mlađe uzraste možemo biti ponosni na njih.

Osim spomenute utrke Leona je nastupila u još 4 druge discipline te u svakoj ostajala na korak do A finala, odnosno ostvarivala je plasmane u B finale gdje se borila za poredak od 10. do 18. mjesta. Antonela koja je sa 14 godina bila najmlađa natjecateljica u dvosjedu, bila je među najmlađima i u jednosjedu na 1000m gdje je u polufinalu osvojila 9. mjesto

Nastup je zabilježio i naš najuspješniji kadet Luka Lipovac. Imajući u vidu kako je i on kao njegova kolegica Antonela bio jedan od najmlađih sudionika na natjecanju sa 14 godina možemo biti zadovoljni jer je u obje discipline u kojima je nastupio (500 i 200m) izborio nastup u polufinalu gdje je zauzeo 9. mjesto te tako četiri puta izlazio na start čime je zaradio veliko iskustvo.

Sa našim sportašima je u Bratislavi u svojstvu pomoćnog trenera reprezentacije bio i njihov trener Marko Lipovac.

Velike čestitke našim mladim nadama!