Unatoč hladnom vremenu, radovi na izgradnji novog Autobusnog kolodvora Slavonski Brod se i dalje odvijaju u skladu s planiranim. Čelična konstrukcija budućeg Autobusnog kolodvora izdignula se visoko iznad površine te pokazala obrise budućeg izgleda. Do sada je otprilike 90% nosive čelične konstrukcije montirano, a trenutno se vrši i montaža drvene krovne podkonstrukcije. Zatvoreni dio nove zgrade kolodvora činit će tri paviljona s neophodnim i pratećim sadržajima potrebnim za kvalitetno funkcioniranje kolodvora, a po dolasku stabilnijeg vremena, u procesu izvođenja radova, izvršit će se betonaža trećeg paviljona.

Osim izgradnje nove zgrade Autobusnog kolodvora, Grad će izvršiti i rekonstrukciju prometnih površina u sklopu kolodvora pa se skinuo i stari dio kolničke konstrukcije koji se nalazi uz stari kolodvor.

Projekt koji su mnogi građani dugo iščekivali trebao bi biti gotov u drugoj polovici ove godine, a po završetku novi Autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu zadovoljavat će sve potrebe građana i autobusnih prijevoznika koji prometuju kolodvorom.