Na jučerašnoj je sjednici Vlade premijer Andrej Plenković istaknuo kako će  u resoru obrazovanja kao jedna od mjera biti i produljenje zimskih praznika za učenike. Danas smo kontaktirali Ministarstvo znanosti i obrazovanja da nam pojasni detalje te protuepidemijske mjere, piše Srednja.hr.

“Ministarstvo znanosti i obrazovanja idući će tjedan u javno savjetovanje uputiti prijedlog izmjene Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. Izmjenama će biti predviđeno da se školski praznici u siječnju produlje za tjedan dana, dakle učenici bi se u klupe umjesto 11. siječnja trebali vratiti 18. siječnja. Time bi se odustalo od drugog dijela zimskih praznika koji su bili predviđeni u veljači”, stoji u odgovoru Ministarstva na naš upit.

Podsjetimo, zimski su se praznici trebali dogoditi u dva dijela. Učenici su se trebali drugi ponedjeljak u siječnju vratiti u školske klupe, a zauzvrat bi krajem veljače dobili četiri dana praznika. 

Nacrt izmjene Odluke kojom se određuje početak i kraj nastavne godine, važni datumi te praznici pušten je u savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Svojim se prijedlozima i komentarima možete uključiti u raspravu na ovoj poveznici.