U Brodsko-posavskoj županiji u četvrtak su zabilježene tri novooboljele osobe čija je obrada u tijeku te utvrđivanje njihovih kontakata, izvijestili su u petak iz Županijskog stožera Civilne zaštite i dodali da je za vikend najavljeno sedam okupljanja s više od 100 sudionika, od čega pet svadbi.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije je 160, a broj aktivnih slučajeva 12 (dvije osobe manje nego jučer).

Hospitalizirane su tri osobe,a u samoizolaciji je 49 osoba.

U skladu s odlukom o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika tijekom epidemije covida-19, za sljedeći vikend Županijskom centru 112 prijavljeno je sedam javnih okupljanja s više od 100 sudionika (pet svadbenih svečanosti te po jedan glazbeni i sportski događaj).

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije i dalje poziva građane i organizatore javnih i privatnih okupljanja na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka HZJZ-a radi sprječavanja zaraze covidom-19.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručuju.

(Hina)