Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u pratnji ministra financija Zdravka Marića, ministra obrane Damira Krstičevića, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, ministra državne imovine Marija Banožića te uz nazočnost brodskoposavskog župana Danijela Marušića, predsjednika Županijske skupštine i zastupnika u Hrvatskom saboru Pere Ćosića i gradonačelnika Grada Slavonskog Broda Mirka Duspare posjetili su jučer „Đuro Đaković" grupu te se susreli s predstavnicima Uprave na čelu s predsjednikom Hrvojem Kekezom.

Nakon sastanka delegacija na čelu s premijerom Plenkovićem obišla je proizvodnu halu Specijalnih vozila, a Premijer je tom prigodom rekao: „ Cilj današnjeg posjeta Đuri Đakoviću vezan je uz nedavnu odluku Vlade RH da odobri jamstvo u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna. Prigodom našeg posjeta potpisan je Ugovor s Hrvatskom poštanskom bankom o prvih 150 milijuna kuna koje će poslužiti za revitalizaciju poslovanja i kao podloga za restrukturiranje te dugoročnu održivost Đure Đakovića. Smatramo da je ova kompanija jedna od ekonomskih uporišnih točaka Brodsko-posavske županije, ali i čitave Slavonije. Ljudi koji ovdje rade, a im ih oko 860, gravitiraju u Slavonski Brod ne samo iz Brodsko-posavske već i Požeško –slavonske  i Osječko – baranjske županije. Time smo pružili ruku Đuri Đakoviću koji ima veliku tradiciju. Želimo da se nastavi kvalitetna proizvodnja vagona s naručiteljima iz država zapadne Europe te posebni dio koji se odnosi na vojni program gdje će u godinama pred nama i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske biti jedan od važnih naručitelja poslova u Đuri Đakoviću. Nova uprava je tu, imamo povjerenja u gospodina Kekeza, vjerujemo da će on i svi drugi, a mislim i na radnike te predstavnike sindikata s kojima smo razgovarali, hrvatske branitelje koji su brojni zaposlenici Đure Đakovića. Očekujemo da s pristupi restrukturiranju i pronalaženju pravog strateškog partnera koji će omogućiti da poslovanje Đure Đakovića bude uspješno i na tržišnim osnovama." –kazao je Plenković.

Predsjednik Uprave Hrvoje Kekez kazao je kako se isplata plaća za radnike očekuje idući tjedan, a premijer Plenković dodao je i to da je realizirano sve što je o toj temi rekao ministar Horvat prilikom nedavnog posjeta Đuri Đakoviću te nakon sastanka s predstavnicima sindikata održanom u prosincu. Treba dodati i to da je član nove Uprave Slaven Posavec u utorak podnio ostavku na to mjesto.