Članovi Predsjedništva Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice na 69. sjednici koja je održana 20. siječnja 2020.g. jednoglasno su podržali reizbor Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a. Svoju podršku potkrijepili su zaključcima sjednice;

•      Kao predsjednik stranke jasno je vodio HDZ kao stranku desnog centra utemeljenu na narodnjaštvu i demokršćanstvu te temeljnim vrijednostima politike prvog predsjednika stranke i prvog hrvatskoj Predsjednika dr. Franje Tuđmana.

•      Kao Premijer države uspješno je upravljao zemljom i zajedno sa svojom Vladom osigurao svekoliki rast što dokazuju svi makroekonomski pokazatelji: rast BDP-a, rast zaposlenosti, smanjenje nezaposlenosti, rast minimalne i prosječne plaće, rast investicija, smanjenje javnog duga, veća porezna rasterećenja za radnike i poslodavce.

•      Kao iskusan i vješt diplomat iznimno je cijenjen u Europskoj uniji i svijetu te svojim djelovanjem pomaže graditi pozitivan imidž Hrvatske kao Srednjoeuropske i Mediteranske zemlje, zemlje koja je kao najmlađa članica upravo predsjedateljica Vijeća Europske unije.

•      U prioritet svoje politike stavio je brigu za Slavoniju i na njegovu inicijativu osnovan je Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem te pokrenut Projekt Slavonija (za našu Županiju do sada je ugovorena 1 milijarda i 461 760 milijuna kuna). Također je osnovan Fond za fiskalno izravnavanje kojim se omogućio ravnomjerniji razvoj svih općina, gradova i županija te veću dostupnost fondova Europske unije.

•      Posebnu pažnju posvetio je Brodsko – posavskoj županiji što je više puta dokazao: odobrenjem jamstava i kredita za plaće radnicima i nastavak proizvodnje u Đuri Đaković (cca 400 milijuna kuna), odobrenjem amandmana za izgradnju Osnovne škole „Milan Amruš“, povećanim angažmanom za čišći zrak u Slavonskom Brodu i okolici, a do kraja ove školske godine, i potpunom realizacijom Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

•      Dokazao se kao najuspješniji Premijer Republike Hrvatske, a u hrvatskoj je političkoj areni najkompetentniji, najkvalificiraniji i najelokventniji političar za obnašati tu časnu dužnost.

Zbog svih njegovih zasluga, stranka je dužna osigurati mu mogućnost da kroz premijersku funkciju nastavi graditi prosperitet naše Domovine i rast standarda svih hrvatskih građana.                                                        

Predsjedništvo HDZ-a BPŽ