Puna dvorana Društvenog doma u Drežniku, niz koreografija, pjesme, plesa, božićnih napjeva i pjesama i spletova iz Slavonije dominirali su večeras ovim živopisnim slavonskim mjestom jer „dogodio“ se još jedan Božićni koncert, tradicionalno okupljanje članova Kulturno umjetničkog društva „Drežnik“ i mještana ovoga mjesta.

U cjelovečernjem dvosatnom programu posjetiteljima su se predstavili izvorna folklorna skupina društva, tamburaška, muška i ženska pjevačka skupina, dječja te dramska sekcija ovoga društva koje okuplja pedesetak članova svih uzrasta.

Posjetitelji su mogli uživati u tradicijskim božićnim pjesma u glazbenoj obradi folklornog pedagoga Nikole Kramara i Hrvoja Milaka, prikazu običaja čejanja perja u Drežniku, pjesmama i plesovima Slavonije pod nazivom „Nema lipših u godini dana, od Božića i sveta Tri kralja“ u sjajnoj koreografiji Nikole Kramara.

Publiku je oduševio i izvrstan nastup dječje skupine društva pod vodskom Josipe Akmačić, izvedbe popularnih tamburaških skladbi i već dobro znani igrokaz u režiji Andrije Čakarića Pavića, ovoga puta na temu politike.

Brojne su goste pozdravili načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga i predsjednik Kulturno umjetničkog društva „Drežnik“ Branko Vukšić, a zajedničko druženje okončano tradicijskom božićnom skladbom „Svim na zemlji, mir, veselje“.

Sjajan završetak i ujedno obećavajući početak godine društva koje je svojim radom i postojanjem već odravno prešlo granice svoga mjesta, a uspjelo i zaštititi ono čime se ponose, čuvenim šetanim kolima, čiju je vrijednost prepoznalo i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. 

Autor/Foto: Sanja Bukvić/Radio Nova Gradiška