Povodom Dana grada i Međunarodnog dana muzeja danas je u 12,00 sati Galerija umjetnina grada Slavonskoga Broda u Likovnom salonu „Vladimir Becić“ otvorila izložbu „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“.

Galerija izložbom obilježava 25. godina od osnivanja Kabineta akvarela i 40 godina postojanja Akvarelističke kolonije „Sava“. Naime, 1995. godine, zahvaljujući donaciji Branka Ružića (1919. – 1997.) osnovana je Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda i utemeljuje se Kabinet akvarela čiji fundus u najvećem broju čine upravo radovi nastali na koloniji „Sava“, ali i radovi koji se prikupljaju otkupom i donacijama.

Ova izložba prigoda je zaviriti u bogati fundus Kabineta akvarela i prezentirati brodskoj likovnoj publici dio njegove vrijedne građe, ali  je i prilika da vratimo dug prošlosti i sjetimo se važnih imena koja su za nas stvorila djela trajne vrijednosti. Neki od radova izložbe ovom prilikom se prvi puta javno prezentiraju.

Izložbu je sufinanciralo Ministarstvo kulture RH, a Brođani će je imati priliku vidjeti u redovnom radnom vremenu Likovnog salona  „Vladimir Becić“, od ponedjeljka do petka od 10,30 do 13,00 sati i od 18,00 do 20,00 sati uz poštivanje svih mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Također, izložba je svima dostupna u on-line verziji na Facebook stranici Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda i na web stranici Galerije.

Nakon prigodnog govora Romane Tekić, ravnateljice Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda, izložbu je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić koji je pozvao građane da pogledaju značajna i vrijedna djela likovne umjetnosti te zaželio sretan Dan grada Slavonskoga Broda.