Sinoć je održana Noć muzeja koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama. Tema ovogodišnje Noći muzeja Velike obljetnice hrvatskih muzeja, postavljena je vrlo široko, kako bi se putem različitih muzejskih i ostalih programa iznova aktualizirala brojna pitanja vezana za ulogu i značenje muzeja u razvoju suvremenog društva.

U Galeriji Ružić održala se predstava "Otmica u galeriji" koja je dio projektnih aktivnosti EU projekta Galerokaz, koji provodi Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda u partnerstvu s Kazališnom družinom IBM, Dječjim centrom Logos, udrugom Vilinput i Gradom Slavonskim Brodom. Osim toga, u Galeriji Ružić otvorena je i inkluzivna izložba „Gledam dodirom“. Građani su mogli doživjeti umjetnost kroz osjet dodira, a upoznali su se i sa likovnim stvaralaštvom djece s oštećenjem vida iz Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“. Nakon izložbe, u glazbenom dijelu programa nastupio je Tin Džaferović s jazz performansom na kontrabasu. 

U Spomen-domu Dragutina Tadijanovića, održala se radionica za djecu "Tadija u stripu". Sudionici su imali priliku izraditi strip pažljivo čitajući tekstove Tadijinih pjesama. Nakon radionice, Brođani su mogli vidjeti stalan postav te aktualnu izložbu kojom se obilježava 55 godina javnih proslava Tadijanovićevog rođendana. 

U likovnom salonu Vladimira Becića održalo se otvorenje izložbe Josipa Alebića "Prizori u krajoliku" i promocija monografije. Igor Loinjak, asistent na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku predstavio je monografiju Josipa Alebića. 

Mnogobrojni Brođani imali su priliku od 18.00 sati do ponoći posjetiti bogat program Noći muzeja na više lokacija u gradu. Ispred Grada Slavonskog Broda ovogodišnju Noć muzeja posjetili su i zamjenici gradonačelnika Hrvoje Andrić i Tea Tomas.