Brodski spisatelj i romanopisac, kolumnist i feljtonist Darko Lončar predstavio se brodskoj publici svojom monodramom Traži se prodavač u sex shopu, kojom je napunio veliku dvoranu HVIDR-e u Slavonskom Brodu do posljednjeg mjesta.

Tražila se karta više, a velika gužva na ulazu neodoljivo je podsjetila na atmosferu nekada kultnog i legendarnog Plavca iz bivše države kada su se na ovom istom mjestu nekada davno izvodili koncerti Prljavaca, Filma, Idola, kada nam je mladost s radošću išla u disco klub i razne zabave, kada se u ovoj istoj dvorani događao brodski kulturni život. Lončar je autor dramskog teksta, redatelj i glumac, koji nam donosi tematski nešto sasvim novo, u predstavi vrlo vješto kombinira elemente pripovjedne proze, glume i stand up komedije, što je vrlo rijetko viđeno na kazališnim daskama, ali se ovaj autorov eksperiment pokazao kao vrlo uspješna i dobitna kombinacija koja je nasmijala naše Brođane sve do suza.

Glavni lik ove priče je smušeni i izgubljeni Pero Kajgana zvani Pohani, slobodni umjetnik, kipar naivac i haiku pjesnik, stari neženja i šeprtlja koji je po po svojoj prirodi baksuz i teški fatalist koji gubi svaki posao koji nađe, ne može nikako pronaći svoje mjesto u društvu i potpuno je dezorijentiran u ovom okrutnom kapitalizmu.Pokušava preživjeti prodajom svojih umjetničkih djela i zbirki pjesma, pokušava pronaći i ženu svog života, svoju srodnu dušu, ali na ljubavnom planu stalno doživljava katastrofe.

Najveću katastrofu doživljava kada svojoj kući dovodi čobanicu Maru s Dilj gore. Ona je tradicionalno odgojena, i smatra da je ženi mjesto u kući, a da je muškarac taj koji treba zarađivati i svoju ženu uzdržavati. Jadni  Pero koji sa svojim umjetničkim stremljenjima živi u oblacima nije sposoban uzdržavati ni samoga sebe.

No, Pero ne želi izgubiti svoju Maru, čobanicu koja preko noći želi postati dama, i vrhunac komedije nastaje kada se Pero Kajgana prijavljuje na razgovor za posao prodavača u sex shopu. Nakon dugog niza godina konačno na kazališnim daskama imamo uspješan autorski dramski tekst jednog našeg domaćeg, rođenog Brođanina, a pozivi i narudžbe za gostovanja već su počeli pristizati iz raznih gradova širom Lijepe naše. Sve čestitke Darku Lončaru i njegovoj monodrami Traži se prodavač u sex shopu.