MPS „Starotopoljani“ iz Starog Topolja poslije promocije pjesme i spota „Fičura“, te sudjelovanju u spektaklu koji se snimao na „Šimunovo“ u Lisinskom, a koji će biti prikazan na HTV za sam doček Nove godine nastavljaju sa odličnim nastupima ali i najvećim pjevačkim izazovima, onim takmičarskog karaktera a s kojom se malo koja pjevačka skupina naših prostora može pohvaliti.
Naime, 10.studenog na poziv najvišeg glazbenog tijela u RH, Hrvatskog sabora kulture, „Starotopoljani“ su sudjelovali u završnici takmičenja koje se ove godine po 15. puta održalo u Sisku. Manifestacija je to u kojoj su sudjelovali najbolji pjevački i mali lokalni sastavi iz svih županija Republike Hrvatske. Predstaviti svoj kraj, svoje običaje kroz pjesmu, nošnju i kulturu nije nimalo laka zadaća koja je nametnuta svim izvođačima i sudionicima ove zahtjevne takmičarske manifestacije i sve to prezentirati kroz pjesmu izazov je koji zahtijeva mnogo odricanja, rada, sklada i vježbe. Tako je u ovom finalnom dijelu takmičenja sudjelovalo 10 pjevačkih skupina.
Izvedbe „Predite prelje“ koju vodi Blaž Mikić, „Oj Savice tija vodo ladna“ koju započima Josip Matijević , te „Čija li je livada, čija li je trava“ u izvođenju Željka Norca koji je ujedno i voditelj MPS „Starotopoljani“ ocjenjene su od strane stručnog žirija i kao takve osvojile drugo mjesto na ovom velikom takmičenju.
Veliko je to priznanje „Starotopoljanima“ za desetogodišnji rad i na stotine odrađenih nastupa u svojoj kratkoj ali izrazito bogatoj pjevačkoj karijeri.
Na ovom takmičenju sudjelovala je i ženska pjevačka skupina KUD-a „Vrbje“ koja je zauzela treće mjesto na takmičenju.

Sutradan 11.studenog „Starotopoljani“ na poziv Hrvatskog kulturnog centra iz Suborice sudjelovali na prvom „Festivalu tradicijskog pjevanja“ u Subotici a koji je također bio takmičarskog karaktera. Ova manifestacija bila je međunarodnog karaktera i na istoj je sudjelovalo osam pjevačkih skupina.
„Starotopoljani“ su se, po propozicijama takmičenja predstavili sa dvije pjesme „Oj Savice tija vodo ladna“ i „Čija li je livada, čija li je trava“ u izvedbi Josipa Matijevića i Željka Norca.
I ovdje su „Starotopoljani“ u vrlo jakoj konkurenciji osvojili drugo mjesto te i na taj način potvrdili kvalitetu onoga što rade, vole, što umiju i u čemu uživaju.
„Ovo više nije samo promocija naše pjevačke skupine, sela i općina iz kojih dolazimo, ovo je promocija naše županije, naše Republike Hrvatske koju s ponosom predstavljamo gdje god stignemo i to nam je najveća nagrada i ponos koju nosimo u sebi“ – istaknuo je voditelj MPS Željko Norac.