Kao što je već nepisano pravilo, krajem listopada u Trnjanima se održava manifestacija "Obnavljamo baštinu", revija rekonstruiranih i restauriranih narodnih nošnji.
Priredba će se održati u subotu, 20.10.2018. Ove godine folklorni vikend u Trnjanima obogatili su dodatnim programom, budući da KUD "Lovor" slavi 90 godina postojanja i rada društva. Tako će se ove godine u Trnjanima održati bogati dvodnevni program.

19.10.2018. (petak) - GALA VEČER, proslava 90 godina postojanja i rada KUD-a "Lovor", koji je osnovan davne 1928. godine i ove godine slavi 90 godina postojanja i rada
društva. Na gala večeri povodom proslave devedesete obljetnice sudjeluju:
1. Brodski tamburaški orkestar, Slavonski Brod
2. Etno sastav "Balkan blow", Makedonija, Srbija, Turska
3. Folklorni ansambl "Makedonija", Skopje, Makedonija
4. KUD "Lovor", Trnjani
5. KUD "Lovor" Trnjani, dječja skupina
Osim navedenih sudionika, na manifestaciji će biti i brojni gosti iz svijeta hrvatskog folklora, koji će dati svoje osvrte i mišljenja o radu KUD-a "Lovor". Ova večer donijet će još puno iznenađenja o kojima nećemo pisati, nego vas pozivamo da dođete, vidite, čujete i uživate!

20.10.2018. (subota) - OBNAVLJAMO BAŠTINU, revija rekonstruiranih i restauriranih narodnih nošnji KUD „Lovor“ iz Trnjana u suradnji s Posudionicom i radionicom narodnih nošnji iz Zagreba, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, već osmu godinu za redom organizira manifestaciju „Obnavljamo baštinu – revija rekonstruiranih i restauriranih narodnih nošnji". Priredba će se održati u subotu, 20. listopada 2018. godine u Trnjanima (Sportska dvorana, Ulica Sv. Marka 45) s početkom u 19:30 sati.
U programu će se predstaviti rekonstruirane, novo izrađene ženske i muške narodne nošnje, kako Hrvatske, tako i ostalih zemalja regije. Cilj ove manifestacije, koja je jedina ovakve vrste u Hrvatskoj, je potaknuti tradicijsko tekstilno rukotvorstvo i izradu narodnih nošnji. Revija je natjecateljskoga karaktera. Stručni žiri, koji se sastoji od etnologa i folklorista, dodijelit će tri nagrade pojedincima, grupama i udrugama koje su sudjelovale u izradi nošnji. Pravo predstavljanja na reviji imat će nošnje za koje stručni žiri prethodno procijeni da zadovoljavaju potrebne stručne i estetske kriterije. Na manifestaciji su se 2017. godine natjecale narodne nošnje iz 7 zemalja i narodne nošnje 3
nacionalne manjine. Ove godine očekujemo još veću lepezu narodnih nošnji! Budući da je samo natjecanje međunarodnog karaktera i ovogodišnji stručni žiri je šarolik.
Članovi stručnog žirija "Obnavljamo baštinu" 2018. godine:
1. Vladimir Janevski, dr.sc.etnomuzikolog, Skopje, Makedonija (predsjednik žirija)
2. Josip Forjan, prof. Kulturni centar Travno, Posudionica i radionica narodnih nošnji, Zagreb, Hrvatska (član žirija)
3. Ivan Terzić, diplomirani etnolog, Beograd, Srbija (član žirija)

Uz pojedince, grupe i udruge koje će sudjelovati u natjecateljskom dijelu revije, program će biti obogaćen nastupima folklornih, pjevačkih te tamburaških skupina:
1. Folklorni ansambl "Makedonija", Skopje, Makedonija
2. KUD "Korana", Slunj
3. KUD "Lovor" Trnjani
4. KUD "Lovor" Trnjani dječja skupina
5. Svirači tradicijskih instrumenata: Filip Kaurić, Mario Gusak, Slađan Poljak
Pozivamo Vas da 20.10.2017. budete u Trnjanima već od 19:00 h, kada će se odigrati veliko „Kolo u kesteniku“, u kojem sudjeluju svi izvođači, a pridružit ćete nam se i Vi, naši dragi posjetitelji. Od 19:30 h uživajte u bogatom programu! Vidimo se u Trnjanima!