Sinoć je u caffe baru Doc otvorena izložba fotografija Miroslava Bičanića i Vesne Vučetić. Njih dvoje udružili su svoje snage i predstavili nam ono što je njihovo fotografsko oko uhvatilo tijekom dvije godine. Iako njih dvoje ne veže prijateljstvo od malih nogu, vrlo kvalitetno ga grade već nekoliko godina. Upravo ljubav prema crtanju, slikanju, fotografiranju su njihove najintenzivnije dodirne točke. Njihovo, u početku poznanstvo, počelo je klasično fejsbukovski, uz komentare i lajkove. No, ubrzo su počeli jedno drugome otkrivati mjesta koja bi obojima bila nadasve zanimljiv motiv za nastajuću fotografiju. 

Njihovo poznanstvo preraslo je u prijateljstvu, te su tako Miroslav, Vesna i Miroslavova supruga krenuli zajedno u obilazak Broda i okolice kako bi fotografirali sve ono što naš grad uljepšava, ukrašava. Njih troje nazvalo je svoju malu tročlanu grupu fotosekcijom. Odlasci u prirodu, bijeg od svakodnevice je ono što ih opušta, a pri tome nastaju lijepe fotografije koje taj smiraj i dočaravaju.
Govore da im je Brod oduvijek bio odličan motiv. Brodska Tvrđava, igra svjetla i sjene, Sava, most, Poloj, te razna napuštena seoska domaćinstva. Miroslav, kojeg mnogi znaju pod nadimkom Toza, govori nam kako imamo prekrasnu arhitektonsku baštinu koju nažalost nitko više ne štiti. Stoga, njihova mala fotosekcija pokušava fotografirati sva ta mjesta i barem na taj način sačuvati ih od evidentnog propadanja i nebrige.

Vesna je otišla i korak dalje. Ona uz fotografiranje brodskih motiva, podosta putuje svijetom. Time svoj fotoalbum obogaćuje fotografijama iz raznih dijelova svijeta. Fotografije ljudi, flore, faune, odlično oslikavaju atmosferu mjesta kojeg posjećuje. Uz sve to, nije joj problem provesti sate i sate kako bi fotoaparatom uhvatila savršen trenutak.
Miroslav-Toza uz fotografiranje njeguje svoju prvu ljubav, a to je rock and roll. To mu je tek pravi ispušni ventil. Član je grupe VIS Cirkus čiju ekipu poznaje cijeli život. Njihove probe uvijek su pravo opuštanje, što se može osjetiti i na svirkama koje priređuju za svoje pratitelje. Zajedno su već pet godina. Toza nam govori kako je primijetio da ljudi posebno vole njihovu pjesmu „Monterska“ za koju imaju i snimljen spot.
Sve što čini i sve što nastaje, potaknuto je svakodnevicom koja ga okružuje, pogotovo ona radnička. Toza onda ponekad napiše koji stih, a ostatak ekipe to pretoči u pjesmu i time izraze ono što bi se u društvu trebalo promijeniti.

Svi oni koji se sljedećih dana budu našli u blizini (npr. odluče popiti kavicu dok čekaju jedan od silnih liječničkih pregleda, mogu uživati u izložbi.