Danas je u Galeriji umjetnina otvorena izložba učeničkih radova povodom Međunarodnog dana rijeka kojom se ukazuje na problem onečišćenja i zagađenja Save.
Na inicijativu Ive Odorčić, studentice 5. godine Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, učenici četvrtih razreda OŠ„Hugo Badalić“, OŠ „Antun Mihanović“ i OŠ „Ivan Goran Kovačić“ uvedeni su u temu ekologije kroz sat teorije, ali i kreativnom radionicom izrade slika na temu rijeke Save. Rezultat tog rada je mnoštvo dječjih uradaka rađenih temperom, tušem i kolaž papirom na kojima se kroz zanimljive natpise i crteže prikazuje Sava i problem onečišćenja, ali i sve divote rijeke koja je očuvana.
Izložba je rađena u suradnji s Galerijom umjetnina i Spomen-domom Dragutina Tadijanovića u čijim će se prostorijama zadržati do 28. ožujka 2018. godine. Na otvorenju je u ime Gradske uprave prisutna bila zamjenica gradonačelnika Tea Tomas koja je podržala svrhu izložbe i nadovezala se citatom "da su rijeke arterije našeg planeta i uistinu izvor svakog života."
Međunarodni dan rijeka obilježava se 14. ožujka, a cilj mu je promicanje važnosti očuvanja svjetskih rijeka kao jednog od izvora pitke vode i bogatog ekosustava jer, ne zaboravimo, postojanje vode osnovni je preduvjet života na našem planetu. 

Izvor: Grad Slavonski Brod