Izvedbom mjuzikla „Flashdance“ pred prepunom Kazališno-koncertnom dvoranom „Ivana Brlić-Mažuranić“ otvoren je 8. Međunarodni festival harmonike Bela pl. Panthy, koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. Već tradicionalno mjuzikl je nastao u suradnji Brodskog harmonikaškog orkestra i Instituta za muziku teatar i multimediju iz Sarajeva, a u izvedbi su sudjelovali i bend „Maniacs“ te Sportsko plesni klub „Astra“.

Kako se natjecateljski dio festivala održava bienalno ovo je godina bez natjecanja, no 8. Međunarodni festival harmonike Bela pl. Panthy svakako donosi bogat program. Tako je prije službenog otvorenja festivala održan umjetničko znanstveni skup pod nazivom "Glazba kao poticaj" koji je okupio tridesetak izlagača, a plenarna izlagačica bila je doc.dr.sc. Sabina Vidulin sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

U sklopu programa festivala u subotu 10. ožujka održat će se i predstavljanje Monografije „50 godina Brodskog harmonikaškog orkestra“ autorica Sanje Nuhanović i Gabrijele Blekić. Monografija predstavlja rezultat rada orkestra kroz snimljeni film „Harmonikaška rapsodija“. Osim kronologije njihova postojanja i rada tijekom pola stoljeća , čitatelj će kroz fotogaleriju koja se nalazi u monografiji moći pratiti i cijeli put koji su prošli članovi orkestra do danas.

8. Međunarodni festival harmonike Bela pl. Panthy službeno je otvorio gradonačelnik Mirko Duspara koji je pozdravio sve prisutne u ime Grada Slavonskog Broda te je čestitao organizatorima na još jednom uspješnom festivalu.