Pozivamo vas u četvrtak, 1. listopada, na promociju nove knjige Maria Kovača „Metamorfoze iliti pretvorbe“.
▪️Predstavljanje počinje u 19:00 sati u velikoj dvorani Gradske knjižnice Slavonski Brod sukladno sa epidemiološkim mjerama.
Veselimo se vašem dolasku!
____________________
Mario Kovač rođen je 1975. godine Zagrebu, poznati je hrvatski kazališni i filmski redatelj. Kao redatelj, glumac ili dramaturg sudjelovao je i u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa. 
Djeluje i kao dramski pedagog te voditelj brojnih dramskih radionica. Doktorirao je 2015. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu doktorskom disertacijom na temu Metodologija kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama. 
Nakon objavljene prve zbirke poezije Jesmo li se za to borili? koja izlazi 2007. godine za izdavačku kuću AGM, Mario Kovač nije napustio lirsku metriku, već polako i spontano u formi pjesama bilježi metamorfoze odnosno pretvorbe kroz koje, usporedno ili nasuprot društvu koje ga okružuje, prolazi tijekom proteklih 13 godina te ih okuplja u istoimenoj zbirci Metamorfoze iliti pretvorbe u izdanju izdavačke kuće Što čitaš?. Uz dvije zbirke poezije, izdao je još četiri knjige proze i eseja za različite izdavače.