Ratko Martinović je podcaster,publicist i pisac iz Slavonskog Broda s trajnom adresom u Zagrebu.Za psihoaktivne biljke se počeo interesirati prije desetak godina,a svoje prvo psihodelično iskustvo doživio je s ayahuascom te se od tada posvetio pisanju blogova u Večernjem listu,kanabis aktivizmu i osobnom eksperimentiranju s različitim stanjima svijesti.Uz ovu knjigu paralelno piše i roman o tematici,hrvatski 'Trainspotting' kojim će otvoriti dvadesete godine 21. stoljeća

Halucinogen je psihoaktivni agens koji uzrokuje halucinacije,osjetne anomalije i druge subjektivne promjene u mislima,emocijama i svijesti.Premda se psihodelike često izjednačava s halucinogenima, oni su jedna od četiriju podvrsta i šire svijest na lucidan način uz popratnu duboku introspekciju i moćne vizije dok empatogeni korisniku pojačavaju emotivni podražaj,disocijativi ga odvajaju od svijesti uz osjetilnu disocijaciju koja uključuje i sjećanje,identitet i osnove percepcije,a delirijanti sužavaju svijest do razine da korisnik pada u delirij,gubi svaku mogućnost samokontrole i nalazi se u stanju tik do trovanja.

Koje su halucinogene biljke koristili naši stari? Koje su razlike između europskih, užnoameričkih i afričkih svetih biljaka?Što su osnove psihodeličnog iskustva? Tko su najpoznatiji psihonauti? Kako izgleda povijesni presjek psihonautike? Što nas očekuje u budućnosti? Tko su Digitalni Vilenjaci?

Uz promociju knjige 'Psihodelici i izmijenjena stanja svijesti' Ratka Martinovića te popratno predavanje moći ćete uživati na after party-u u zvucima elektronske glazbe uz Daniela Bobana i Mileu,  brodske DJ-eve koji uspješno djeluju i na regionalnoj razini. 

Promocija knjige održat će se u Prohibition baru, 16. siječnja u 22 sata.