Turistička zajednica grada Slavonskog Broda i ove godine tijekom proljetnih mjeseci provodi tradicionalne akcije natjecateljskog karaktera, u sklopu kojih bira najbolji gradski restoran i bar te najljepši gradski balkon, prozor, pretkućnicu i terasu ugostiteljskih objekata. 

U komisiji  za izbor najboljeg gradskog restorana su kao i prethodnih godina, uz predstavnika Turističke zajednice grada, i predstavnici Gospodarske i Obrtničke komore te novinari.
 
Kao i do sada ocjenjivati će se dojam i autohtonost prostora, izbor i autohtonost jela, izbor pića, posluga, ljubaznost osoblja, urednost sanitarija, cijene pića i napitaka te mogućnost plaćanja, radno vrijeme, parkirališni prostor i informativno – propagandni materijal o objektu. 

U komisiji za izbor najboljeg gradskog bara su, uz predstavnike Turističke zajednice grada i Obrtničke komore, i novinari, kao i učenici i studenti gradskih srednjih škola i visokoobrazovnih ustanova. 

Ocjenjivanje će se vršiti  sukladno prethodno utvrđenim kriterijima među kojima su ljubaznost i izgled osoblja, ambijentalnost, vizualnost i urednost prostora, urednost sanitarnog čvora, glazba, asortiman i cijene te prozračnost prostora. 

U sklopu akcija natjecateljskog karaktera  birat će se  i najljepši gradski balkon, prozor, pretkućnica i terasa ugostiteljskog objekta kao i najljepša gradska ulica, uz opasku da su članovi ove komisije, uz predstavnika Turističke zajednice, i brodski ekolozi. 

Kako gore navedena komisija u obilazak gradskih ulica i kvartova kreće u drugoj polovici lipnja,  Turistička zajednica poziva sve građane grada te vlasnike terasa ugostiteljskih objekata da urede balkone, pretkućnice i prozore odnosno okoliš ugostiteljskih objekata te da iste kandidiraju pozivom na broj telefona Turističkog ureda 447 721, od ponedjeljka do petka, u intervalu od 8,00 do 15,00 sati, najkasnije do ponedjeljka, 15. lipnja 2020., uz napomenu da će se , kao i do sada, ocjenjivati  osnovni dojam, posebnost, originalnost, ambijentalnost i uloženi trud. 

Održavanje svečane dodjele diploma najuspješnijima u akcijama natjecateljskog karaktera koje provodi Turistička zajednica u cilju razvijanja natjecateljskog duha pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost, odnosno u cilju razvoja ekološke svijesti pojedinaca planirano je za prvu polovicu srpnja 2020.                     
 

Foto: Arhiva