Prije nekoliko dana pisali smo o konkretnom slučaju "gušenja" proizvodnje u Slavonskom Brodu, tekst pod naslovom "Brodska stvarnost. Zbog uvezanosti pojedinih institucija i određenih osoba rast proizvodnje u Slavonskom Brodu je gotovo pa nemoguć".

Nastavak našeg istraživanja ukazuje, i dokazuje nove intrige i poveznice koje neminovno čvrsto povezuju aktere kriminalne priče koja se i dalje odvija.

Institucije su u ovom slučaju definitivno zakazale, ili, slobodno razmišljajući imaju prste u takvoj raboti (demokratsko pravo je da možemo razmišljati i svoje mišljenje iznositi).

Također o svojim spoznajama i dokazima ćemo upoznati sve relevantne institucije, i postavljati im pitanje što su učinili, ili postupali po njima.

Dalje smo istraživali slučaj Birotehna - Filia d.o.o. (salon namještaja Brod na savi) i došli do novih podataka.

Nakon što je Trgovački sud u Osijeku ispostava Slavonski Brod i skupština vjerovnika potvrdila ugovor o prodaji nekretnina i pokretnina Birotehne d.o.o. - u stečaju poduzeću Dinamix d.o.o. kao najvećem ponuđaču. Filia d.o.o. ulaže žalbu na Visoki trgovački sud u Zagrebu i upisuje u sudski registar Mirka Pakozdija kao prokurista-ovlaštenog zastupnika. 

Tko je Mirko Pakozdi? Imamo informaciju da je Mirko Pakozdi isto tako angažiran kao prokurist za još 4 poduzeća koja su otišla u stečaj među kojima su 2 poduzeća na listi 10 najvećih poreznih dužnika Brodsko-posavske županije, BDM d.o.o. i Vidović promet d.o.o.  s poreznim dugom 4 milijuna kn (u prilogu dokazi).

Isti taj Mirko Pakozdi je bio nepravomoćno osuđen da je kao ravnatelj STUC-a u Osijeku dao jamstvo svom rođaku za podizanje kredita, na što je također uslijedila žalba. Gospodin Pakozdi je očito toliko stručan u svom poslu i toliko utjecajan na sudstvo jer imamo saznanje da su obitelj Lipovac (bivši vlasnik Birotehne) i obitelj Tipura (vlasnik Filia d.o.o.) i prije službene objave Visokog trgovačkog suda imali informaciju da se usvaja žalba i postupak vraća na prvostupanjski sud, čime su se pohvalili svojim prijateljima.

Je li postoji veza između Mirka Pakozdija prokuriste Filie d.o.o. i sudca kojem je dodijeljen predmet na Visokom trgovačkom sudu? Tko su lokalni politički moćnici koji podržavaju ovakav pristup i onemogućuju poštenim poduzetnicima rad? Nastavit ćemo s istragom i isto tako ovim putem apeliramo da institucije počnu raditi svoj posao.


/Ivica Janković/