Više od 600 radnika danas je napokon dobilo plaće za mjesec rujan zbog čije neisplate su bili u štrajku od 24. listopada Brodportal doznaje od sindikalnog povjerenika Đuro Đaković Specijalnih vozila Ivana Barića.

Tijekom cijelog dana vladala je neizvjesnost hoće li plaće biti svima isplaćene, a nakon isplate održan je i sastanak s Upravom Đuro Đaković Grupe. Iako su isplaćene plaće za rujan, ostaje otvoreno pitanje što je s onima za listopad koji bi trebale biti isplaćene idući tjedan. Ukoliko ponovo dođe do kašnjenja plaća, sindikati najavljuju novi štrajk. Isplata je bila moguća nakon tp je u petak deblokiran poslovni račun Đuro Đaković Grupe.

Barić se prošli ponedjeljak sastao s predstavnicima Uprave, koji su kazali da su u dogovoru s HEP-om osigurana financijska sredstva za isplatu rujanske plaće. Novac za isplatu plaće trebao bi biti osiguran oslobađanjem oko sedam milijuna kuna koje je Đuro Đaković imao kao jamstvo za posao u HEP-u.

Radnici tako prekidaju štrajk nakon ispunjenja zahtjeva, isplate plaća i ostavke predsjednika Uprave Marka Bogdanovića koji je u obrazloženju svoje ostavke naveo je da se grupacija nalazi u nezavidnoj situaciji uslijed dva ključna problema -  nemogućnost financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz i nedostatka vlastitog kapitala, piše Brodportal.hr.