Dok je na prvom Danu samaca sudjelovalo tek 27 brendova koji su nudili popuste, lani ih je bilo čak 180.000.

Kineski internetski trgovac Alibaba prošle je godine, na današnji dan, zaradio 31 miljardu dolara, a ovoga 11. studenoga pokušat će oboriti vlastiti rekord. Dan samaca, azijska verzija američkog Black Friday-ja, neformalni je potrošački praznik u Kini. Prije 10 godina promovirao ga je upravo čelnik Alibabe Daniel Zhang, a izrastao je u jedan od najvećih događaja u svijetu internetske trgovine, javlja Danas.hr

Često nazivan i “Dupla jedanaestica”, ime festivala dolazi od kalendarskog datuma kojeg čine četiri jedinice (11/11), što simbolizira ljude koji žive sami.

Dok je na prvom Danu samaca sudjelovalo tek 27 brendova koji su nudili popuste, lani ih je bilo čak 180.000. Ove godine trebalo bi ih biti još više. Alibaba, u čijem je vlasništvu intgernetska maloprodajna stranica AliExpress, očekuje da će do kraja sutrašnjeg dana, do kada traju prigodni popusti, privući 500 milijuna kupaca. To je za 100 milijuna više nego prije godinu dana.

Otvorite li danas i sutra AliExpress uočit ćete velike popuste koji se nude na stotine tisuća proizvoda u više od 12 kategorija. Za vas smo, stoga, napravili izbor od 10 proizvoda koje se ove godine isplati kupiti na ovoj velikoj internetskoj rasprodaji.

Mobilne mreže pete generacije, iliti 5G su pred vratima, a vjerojatno će već tijekom iduće godine signal koji donosi znatno brži mobilni internet biti dostupan u većim hrvatskim gradovima. 5G signal zasad se testira u manjem dijelu Zagreba, Samoboru, Osijeku te na otoku Krku.

Mobiteli koji podržavaju 5G još su uvijek rijetki i relativno skupi, ali Xiaomi Mi Mix 3 5G u povodu Dana samaca na velikom je popustu. Cijena mu je sa 4170 kuna pala na oko 2100 kuna. Osim 5G-a, Mi Mix 3 podržava i ostale standarde poput 3G-a i 4G-a.

Više pročitajte klikom OVDJE
Izvor Danas.hr