Njemački TÜV je objavio izvještaj za 2020. godinu, u kojem s prate  automobili koji su pristupili tehničkim pregledima od srpnja 2018. do srpnja 2019. godine.

Od devet milijuna vozila koliko je obrađeno na tehničkim pregledima pada svaki peti automobil s ozbiljnim greškama. Također, vidi i se i da im vozni park stari –  prosječna starost automobila je 9.5 godina , a još 2010. godine prosječna starost vozila bila je 8 godina. Naravno i jedno i drugo je mnogo bolje nego u Hrvatskoj. Mi se krećemo oko 14 godina, a s obzirom na kvalitetu života i visinu primanja – još je i dobro, piše Netmobil.hr

No za Hrvate je svakako puno zanimljivije koji su automobili dobro prošli, jer bi to mogao biti dobar vodič za kupnju rabljenih automobila.

Najbolji po klasama

Kako prenosi HAK,ukupni pobjednik, pobjednik među SUV-ovima i vozilima starima od dvije do tri godine je Mercedes-Benz GLC (samo 2.17 posto nedostataka), drugi su Porsche 911 (2.20) i Mercedes SLK/SLC (2.20). Četvrti i peti su također Mercedesi, B i A klasa, a šesto mjesto dijele C klasa i Mazda CX-3.

U kategoriji malih automobila prvi je Audi A1 (3.1), a jedan od lošijih je Fiat Punto (10.8). Nije se proslavila ni Dacia Logan s 13.6 posto nedostataka. U klasi mini automobila najmanje nedostataka ima Opel Adam (4.0), a Ford Ka je posljednji (10.7).

Izvor Netmobil.hr 
Foto hr.med-auto.com