Iz McDonald’s-a Hrvatska u utorak su izvijestili da uvode papirnate slamke te najavili da će do 2025. uvesti isključivo recikliranu ambalažu.

McDonald’s Hrvatska je danas predstavio papirnate slamke, držače za balone i novu čašu bez plastičnog poklopca za McFlurry sladoled, kao prvi korak inicijative za smanjenje korištenja plastike u restoranima, javlja hr.n1info.com.

Novi materijali testiraju se u zagrebačkom McDonald’su Avenue Mall, a postupno će se uvoditi i u ostale restorane u Hrvatskoj, ističu iz tvrtke.

“Smatramo da je naša odgovornost i prilika predvoditi aktivnosti koje smanjuju korištenje plastike”, istaknuo je direktor McDonald’sa Hrvatska Pavel Pavliček.

Rekao je da je plan do 2025. godine za pakiranja uvesti isključivo ambalažu koja je izrađena iz održivih, recikliranih i certificiranih izvora te reciklirati 100 posto ambalaže za goste u svim njihovim restoranima.

McDonald’s trenutno koristi materijale na bazi papirnih vlakana u oko 80 posto svojih pakiranja. To se prvenstveno odnosi na ambalažu od oblikovanog papirnog vlakna sa 100-postotnom sposobnošću recikliranja – biorazgradivu ambalažu.

Više pročitajte klikom OVDJE.