Radovi zamjene toplovoda u sklopu projekta "Toplovodi za naselja Slavonija I i Slavonija II – projekt zamjene dotrajalih toplovoda" još su u tijeku. U konačnici će dugoročno riješiti problem opskrbe i kvaliteta isporuke toplinske energije za ukupno pet tisuća stanovnika dva brodska naselja hoš su u tijeku. Sukladno operativnom planu, radovi se vode odvojeno u naseljima Slavonija I i Slavonija II. Što se tiče funkcionalnosti samih toplovoda predviđeni su radovi u naselju Slavonija II trajali kraće od predviđena četri tjedna. Prema projektu, 23.09.2019. godine (ponedjeljak) došlo je do najavljenog prekida isporuke toplinske energije za zagrijavanje potrošne tople vode za stanovnike naselja Slavonija I. Prekid isporuke trebao je trajati pet tjedana. No, kako saznajemo dio naselja dobit će toplu vodu prije planiranog roka. Iz Brod-plina javljaju: 

Ovim putem obavještavamo korisnike Nebodera I, II i III u naselju Slavonija I, Pilareve ulice 16 i 18, te Gimnazije M.Mesić da će se od petka 04.10. (prije isteka planiranog roka) ponovno započeti sa isporukom toplinske energije za zagrijavanje potrošne tople vode. Kao posljedica ponovnog puštanja isporuke, a uslijed izvršenih radova zamjene toplovoda u početku može doći do blagog zamućenja vode što je normalna pojava te nema razloga za zabrinutost. Ukoliko korisnici primjete određena odstupanja od redovne isporuke mogu prijaviti isto na dežurni telefon Kotlovnice Slavonija 099 205 7010.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo našim korisnicima na razumijevanju i strpljenju.

S poštovanjem,

Brod-plin d.o.o.

Za ostale korisnike naselja Slavonija planirana ponovna isporuka je najkasnije do 14.10. s tim da će Brod-plin I izvođač radova naravno nastojati da to bude i ranije. Kao posljedica ponovnog puštanja isporuke, a uslijed izvršenih radova zamjene toplovoda u početku može doći do blagog zamućenja vode što je normalna pojava te nema razloga za zabrinutost. Ukoliko korisnici primjete određena odstupanja od redovne isporuke mogu prijaviti isto na dežurni telefon Kotlovnice Slavonija 099 205 7010.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Ukupna vrijednost projekta: 9.551.076,58 kn
Iznos EU sufinanciranja: 3.678.118,46 kn
Razdoblje provedbe projekta: od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2019.
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost poduzeća Brod-plin d.o.o.