U tijeku su radovi zamjene toplovoda u sklopu projekta "Toplovodi za naselja Slavonija I i Slavonija II – projekt zamjene dotrajalih toplovoda" čime će se dugoročno riješiti problem opskrbe i kvaliteta isporuke toplinske energije za ukupno pet tisuća stanovnika dva brodska naselja. Sukladno operativnom planu, radovi će se izvoditi odvojeno u naseljima Slavonija I i Slavonija II. Što se tiče funkcionalnosti samih toplovoda predviđeni su radovi u trajanju od četiri tjedna za jedno naselje (Slavonija II) te pet tjedana za drugo (Slavonija I), a obuhvatit će kompletnu izmjenu toplovoda. Pripremni radovi su pred kraj i stiglo je vrijeme za postavljanje cijevi u zemlju.

- Ovim putem obavještavamo korisnike u Naselju Slavonija II da će u sklopu izvođenja radova na projektu zamjene dotrajalih toplovoda za naselja Slavonija I i II od dana 22.08. (četvrtak) nastupiti najavljeni prekid isporuke toplinske energije za zagrijavanje potrošne tople vode u predviđenom trajanju od 4 tjedna. Obavijesti o prekidu isporuke bit će postavljene na oglasne ploče u ulazima zgrada, kao i dostavljene svakome korisniku u poštanski sandučić. Investitor i izvođač radova će nastojati da prekid traje i kraće od predviđenog. Ovim putem molimo korisnike naselja Slavonija II na strpljenje i zahvaljujemo na razumijevanju. prekidu isporuke tople vode, što je zbog tehničke izvedbe projekta jedino moguće rješenje.- priopćio je Franjo Mrva, voditelj Opće i pravne službe Brod- plina d.o.o.

Zamjenom dotrajalih toplovoda dugoročno će se riješiti problem opskrbe i kvaliteta isporuke toplinske energije za ukupno pet tisuća stanovnika koji žive u navedenim naseljima, odnosno 1095 priključaka na mrežu toplinske energije te pri tome nije zanemariva niti činjenica da će novim ulaganjima biti dodatno smanjena emisija CO2.

Izvođači radova su tvrtke Monter strojarske montaže d.d. u zajednici s Multigrad d.o.o. Naime, tvrtka Multigrad izvodi građevinske radove, a tvrtka Monter strojarske montaže zadužena je za montažu toplovoda odnosno strojarske radove.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Ukupna vrijednost projekta: 9.551.076,58 kn
Iznos EU sufinanciranja: 3.678.118,46 kn
Razdoblje provedbe projekta: od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2019.
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost poduzeća Brod-plin d.o.o.

Foto: ebrod