Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 9. do 15. studenoga), dogodilo se 19 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama (jedna osoba teško ozlijeđena, 6 osoba lakše ozlijeđeno) i 14 s materijalnom štetom. U istom razdoblju, policijski službenici su u pojačanim nadzorima, evidentirali 365 prometnih prekršaja, od toga je 146 prekršaja nepropisnih brzina, 54 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (7 pretjecanje i obilaženje, 5 bez položenog vozačkog ispita, 5 istek važenja prometne dozvole i dr.). 
Vozač autocestom jurio brzinom od 200 km/h, drugi kroz naselje 149 km/h, a u organizmu trećeg vozača očitana koncentracija alkohola od 2,83 promila 
U kontinuiranim pojačanim nadzorima policijskih službenika, naglasak je na težim prometnim prekršajima, recidivistima i mladim vozačima. Nadzirući promet prošli tjedan, prometni policajci su između ostalih, dana 9. studenoga, oko 15 sati, na autocesti A3, utvrdili da 49-godišnjak (državljanin Belgije), upravlja osobnim automobilom, krećući se nepropisnom brzinom od 200 km/h. Dana 11. studenoga, u 14.40 sati, u Slavonskom Brodu, alkotestom su u organizmu 59-godišnjeg vozača, očitali koncentraciju alkohola od 2,83 promila. Također su utvrdili, da je dana 14. studenoga, u 0,50 sati, u Slavonskom Brodu (Zapadna vezna cesta), 24-godišnjak upravljao osobnim automobilom (požeških registracijskih oznaka), krećući se kroz naselje nepropisnom brzinom od 149 km/h. 
Policijski službenici i dalje nastavljaju pojačano nadzirati promet. 
Pripazite na sigurnost u prometu!

Izvor: Policijska uprava brodsko-posavska