Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor 40-godišnjaku protiv kojeg je policija podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, piše Večernji list.

Kako se navodi u obavijesti Općinskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 25. svibnja 2020. u 00,38 sati, nakon dolaska policijskih službenika u hodnik jedne zgrade u Slavonskom Brodu, a po pozivu građana da se čuje pucnjava iz vatrenog oružja u njegovom stanu, počinio navedeno kazneno djelo.

Osnovano se sumnja da je, nakon što su mu se policijski službenici predstavili i rekli mu da zahtijevaju da prestane s pucanjem, iz vatrenog oružja ispalio kroz ulazna vrata stana više hitaca koji su oštetili zidove hodnika i koji su se od njih odbijali, te je time spriječio postupanje policijskih službenika i doveo u opasnost život i tijelo uređujućih policajaca koji su bili u hodniku. Nakon višesatnih pregovora okrivljenik je izašao iz stana te je svladan i uhićen.

Nakon prvog ispitivanja okrivljenika u Općinskom državnom odvjetništvu, istražnom sucu Županijskog suda podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora, što je i prihvaćeno. Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu donijet će rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz članka 314. stavka 2. i 1. Kaznenog zakona. Dokaže li mu se krivnja, 40-godišnjaku prijeti kazna od šest mjeseci do osam godina zatvora.