Provedenim kriminalističkim istraživanjem, brodska policija je potvrdila sumnju da su  19-godišnji i 17-godišnji hrvatski državljani počinili sedam kaznenih djela teška krađa. 
Osumnjičeni su tijekom mjeseca travnja i svibnja, provalili u razne objekte na području Slavonskog Broda: stambenu zgradu, skladišni prostor trgovine, spremišta i splavove, iz kojih su otuđili razne stvari, i to: ribičke štapove, plinske boce za domaćinstvo, pumpu za vodu, trimere, kosilice, građevinski alat, razna pića i zimnicu. Krađama su oštetili vlasnike za nekoliko desetaka tisuća kuna. 

Jučer (18. svibnja) policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, pronašli su počinitelja krađe bicikala s područja Slavonskog Broda. 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, potvrdili su sumnju da je 18-godišnjak, u vremenskom razdoblju od ožujka do svibnja, u noćnim satima, otuđio bicikle kojom prilikom je vlasnicima prouzročio štetu od nekoliko tisuća kuna.
Protiv osumnjičenih počinitelja se podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe i teške krađe, Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

Izvor: Policijska uprava brodsko-posavska