U subotu (4. siječnja), oko 15.30 sati, u Starom Petrovom Selu, kod željezničkog kolodvora, javni red i mir je narušavao 42-godišnjak vikom i galamom sjedeći na tračnicama.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja 42-godišnjak je nastavio s činjenjem prekršaja vrijeđajući policijske službenike pogrdnim riječima nakon čega je zbog nepostupanja po naredbi policajaca uhićen i doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška. Alko-testom je 42-godišnjaku utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,73 promila.

Danas (7.siječnja), oko 0.10 sati, u Novoj Gradiški, unutar jednog ugostiteljskog objekta, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na način da su 24-godišnjak i 26-godišnjak prišli i fizički nasrnuli na 50-godišnjaka pri čemu su ga i ozlijedili. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su uhitili 24-godišnjaka i 26-godišnjaka te ih doveli i zadržali u policijskoj postaji. Alko-testom je 24-godišnjaku utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,77 promila, a 26-godišnjaku 1,26 promila. Prilikom postupanja u ugostiteljskom objektu, policajci su utvrdili da je 44-godišnja djelatnica također počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (davanje alkoholnih pića pijanim osobama) . Policijski službenici protiv svih počinitelja prekršaja podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.