Iako su danas svi zaokupljeni kako nekoga obradovati za Valentinovo, na središnjem gradskom trgu s početkom u 11:00 sati održana je manifestacija One billion rising, a odnosi se na borbu protiv nasilja nad ženama. Diljem svijeta provodi globalna kampanja “Milijarda ustaje“ čiji je cilj pokazati predanost i solidarnost u borbi protiv nasilja, te upozoriti na njegove pogubne posljedice.
Prema statistikama UN-a u svijetu svakodnevno milijarda žena proživljava nasilje, a mnoge ga neće preživjeti.

Upravo iz tog razloga ovo djelo solidarnosti poziv je milijunima zlostavljanih žena, ženama koje su bile pretučene, silovane, ekonomski obezvrijeđene i prodane, ali i muškarcima koji ih vole, da izađu na ulice i trgove, pozovu svoje prijatelje, protestiraju i plešu.

- U svijetu je raznim oblicima nasilja i zlostavljanja izložena svaka treća žena. Hrvatska, nažalost, ne zaostaje za ovim podacima, a bilježi se i porast psihološkog i seksualnog nasilja, što je teško dokazivo. Ovom današnjom akcijom na dan ljubavi željeli smo poslati poruku ljubavi kako bismo upozorili na njihovu patnju koju izaziva nasilje - istaknula je Anamarija Matanović iz ženske grupe Brod