Završen je još jedan Turnir olimpijskih nada što je najjače svjetsko natjecanje za mlađe dobne uzraste. Ove godine je nastupilo 36 država sa približno 1000 natjecatelja.

 

U sastavu reprezentacije Hrvatske su nastupile i dvije članice KKK Marsonia i to Belišćanka Ana Funtak koja za naš klub nastupa već treću sezonu te Jana Vuković. Sa njima je bio i naš trener Marko Lipovac koji je obnašao dužnost trenera mlade reprezentacije na gore navedenom natjecanju.

 

Ana Funtak je ostvarila sjajan rezultat plasiravši se u A finale u veoma jakoj konkurenciji gdje osvaja 5. mjesto. Vrijedi istaknuti kako je Ana iza sebe ostavila jedne od vodećih svjetskih sila u ženskom kanuu, Mađarsku i Kanadu.

 

Jana je ostvarila plasman u polufinale gdje osvaja 8. mjesto (23. ukupno). Iako sa ozlijedom leđa, izvrsno se nosila sa konkurencijom dobar dio utrke.

 

Čestitamo našim djevojkama!

 

Polako dolazimo do kraja još jedne kajakaške sezone, a ostalo je još najvažnije seniorsko natjecanje, svjetsko prvenstvo u Kopenhagenu (Danska) gdje će nastupiti naša najbolja sportašica Vanesa Tot.