U Metkoviću se protekli vikend 17. i 18.07. održalo Prvenstvo Hrvatske u disciplini maraton na kojem je sudjelovalo 8 klubova iz Hrvatske.

Prvog dana natjecanja briljirali su seniori Antun Novaković i juniorka Antonela Orkić, te kanuist senior Mateo Cvijanović koji su osvojili zlatne medalje u svojim kategorijama. Iako se ovaj zahtjevni maraton održavao usred sprinterske sezone, Novaković je i ovo prvenstvo pokazao da je i dalje najbolji kajakaš u Hrvatskoj.

Medalje u jednosjedima još su osvojili seniori David Aračić (srebro), Marin Lipovac (bronca), Manda Orkić (srebro), te juniori Luka Lipovac (srebro) i Hana Ćerić (bronca), a u seniorima su nastupili još Goran Kujundžić i Zdravko Zvačko. Olimpik je ujedno i obranio ekipni naslov u seniorskoj konkurenciji i to TREĆU godinu zaredom, a juniori su osvojili odlično 2. mjesto u ekipnom poretku! Kadetkinje Elena Marić i Nina Knežević osvojile su 4. odnosno 7. mjesto u jednosjedima, a Borna Kujundžić doveslao je do 6. mjesta.

U nedjelju su se vozile utrke dvosjeda gdje u seniorima prvo i drugo mjesto također osvajaju naši sportaši. Zanimljivo je da su 1. mjesto i zlatne medalje osvojili stric i nećak, Miroslav Lipovac i Marin Lipovac!

Inače Marinu je ovo obrana naslova prvaka u dvosjedu od prošle godine! Marin je pripadnik Interventne jedinice policije Policijske Uprave dubrovačko-neretvanske gdje živi, radi i trenira, a Miroslav je glavni trener u Olimpiku koji svojim primjerom i dalje pokazuje da je rad, red i disciplinu još uvijek sve moguće! Treba i istaknuti posadu dvosjeda ponovo na okupu, inače aktualni prvaci Hrvatske u sprintu na 1000m, David Aračić i Denis Folvarek koji su u cilju ušli kao drugoplasirani. Olimpik je tako prvenstvo završio sa 2 osvojena pehara (seniori 1. mjesto, juniori 2. mjesto) i 10 medalja (4 zlata, 4 srebra i 2 bronce).

Kajak kanu klub Marsonia je nakon 7 godina posta ponovo doveslao do naslova prvaka države.

Kadeti su tako na krilima sjajnih Frana Holjevca, Antonia Pavlešina i Barbare Vučković osvojili titulu ispred ekipa Hrvatske Kostajnice i Belišća kojima ovom prilikom upućujemo čestitke.

Juniore su do naslova predvodili sjajni Domagoj Babić, Karla Buhač, Ana Funtak i Andrea Heđeš, a 2. mjesto su podijelili sa jednakim brojem bodova Oriolik i Olimpik kojima također upućujemo čestitke na fer i korektnoj borbi.

Seniori su iako sa brojnim izostancima osvojili 2. mjesto, naslov je pripao Olimpiku, a 3. mjesto Orioliku. Čestitke naravno.

Za klub su nastupili: Petar Arar, Benjamin Poljac, Juraj Rašić, Leon Katinić, Antonio Pavlešin, Fran Holjevac, Lara Nenadović, Barbara Vučković, Domagoj Babić, Ivan Fran Arar, Stjepan Ivezić, Luka Sokolović, Jana Vuković, Karla Buhač, Marija Velikanović, Barbara Tomljenović, Magdalena Bunčić, Ana Funtak i Mihael Veočić.

Rezultati:

SENIORI:

K-1 20km
1. Antun Novaković (Olimpik)
2. David Aračić (Olimpik)
3. Marin Lipovac (Olimpik)

C-1 20km
1. Mateo Cvijanović (Olimpik)

K-2 20km
1. Marin Lipovac-Miroslav Lipovac (Olimpik)
2. David Aračić-Denis Folvarek (Olimpik)
3. Dominik Kolundžić-Dominik Hećimović (Oriolik)

SENIORKE:

K-1 20km
1. Dunja Lipovac (Marsonia)
2. Manda Orkić (Olimpik)

JUNIORI:

K-1 15km
1. Domagoj Babić (Marsonia)
2. Luka Lipovac (Olimpik)
3. Filip Arsenić (Belišće)

C-1 15km
1. Benedikt Kolundžić (Oriolik)
2. Jan Kukec (Belišće)
3. Bruno Mesić (Belišće)

JUNIORKE

K-1 15km
1. Antonela Orkić (Olimpik)
2. Karla Buhač (Marsonia)
3. Hana Ćerić (Olimpik)

KADETI

K-1 5km
1. Fran Holjevac (Marsonia)
2. Antonio Pavlešin (Marsonia)
3. Leon Potočki (Belišće)

KADETKINJE

K-1 5km
1. Emanuela Lenac (Hrvatska Kostajnica)
2. Barbara Vučković (Marsonia)
3. Mia Stojaković (Belišće)