U Slavonskom Brodu danas su predstavljeni kandidati nezavisne liste Mosta za 5. izbornu jedinicu. Na predstavljanju liste u domu HVIDR-e bio je i dr. Drago Prgomet, nositelj liste u 1. izbornoj jedinici i čovjek koji je posebno vezan uz Slavonski Brod.

Ono što je zanimljivo kod ove političke opcije jest da su istaknuli kako neće koalirati niti sa SDP-om, niti s HDZ-om i da su voljni to potpisati i kod javnog bilježnika.

"Od početka smo vrlo jasni da nećemo koalirati niti s SDP-om niti s HDZ-om. To moramo potpisati, a i ne moramo, jer kod nas riječ vrijedi kao i potpis. Niti smo razgovarali s njima, niti ćemo koalirati s njima", rekao je dr. Prgomet.

Svakako će biti zanimljivo koliko će političke stranke ove godine koristiti novaca za kampanju, a što se tiče Mosta, Prgomet je rekao kako su sav novac prikupili donacijama.

"Iznos je skroman, ali za nas sasvim dovoljan i mislim da u ovom trenutku kada ljudi jedva sklapaju kraj s krajem i trošiti milijunske iznose kao što to rade HDZ i SDP je potpuno neprimjereno. Mi ćemo potrošiti manje novaca za kampanju, nego što je npr. HDZ platio kaznu jer nije stavio dovoljan broj žena na svojoj listi. Kampanja će biti skromna, ali će poruke biti vrlo jasne", dodao je Prgomet

Dr. Prgomet živi u Zagrebu kao i njegova obitelj i bez obzira što je vezan uz Sl. Brod izabrao je 1. izbornu jedinicu, jer je napomenuo da je to najprimjerenije  Svaki kandidat gleda gdje će najlakše proći kao kandidat, a svakako je dr. Prgomet jedan od onih koji će zbog svoje, recimo to tako, „dvostruke adrese“, privući glasače iz obje izborne jedinice da zaokruže liste Mosta.
„Puno toga dobrog veže me za Sl. Brod, ovdje sam radio i ja sam Brođanin, jer mi je žena Brođanka. No, to neće u konačnici promijeniti uspjeh, mandat bio u Sl. Brodu ili u Zagrebu on će doći i ja ću ga dobiti. Očekujem dvocifren broj, sigurno će tako biti, puno više nego što mnogi očekuju“.