Dio je to dijaloga kazališne predstave „Draga Jelena Sergejevna“ Ljudmile Razumovskaje ruske autorice, prezrene i zabranjene u bivšem SSSR-a, koja je planetarno popularna postala nakon pada Željezne zavjese.

Ono što je nama zanimljivo jest da će ovu dramu na brodsku kazališnu pozornicu postaviti, uz Satiričko kazalište mladih, novoosnovano kazalište SLAVONSKI BRODVEJ. Riječ je o prvim profesionalnim glumcima i prvom privatnome kazalištu u Slavonskom Brodu.  Kazalište Slavonski Brodvej čine dva akademski obrazovana i profesionalna glumca Luka Stilinović i Matej Safundžić, koji su odlučili rodni grad uzeti kao uporište i polaznu točku svoje glumačke karijere.

Premijera predstave "Draga Jelena Sergejeva" odigrat će je 25.ožujka 2015. u KKD „Ivana Brlić Mažuranić“. Predstava je adaptirana pod redateljskom palicom Silvija Stilinovića (Satiričko kazalište mladih), a uloge u predstavi odigrat će, uz navedeni dvojac Renato Đaković, Lucija Krstičević i Javorka Jokić.

- Ovo je tek početak rada novoga kazališta, jer već dva dana nakon premijere nove predstave slijedi Županijska smotra amaterskih kazališta. Za smotru smo s mladim glumcima pripremili jednu basnu, a sudjelovat ćemo i na danima Ivane Brlić Mažuranić i to u suradnji s Dječjim kazalištem i Brodskom leptirićima.  Planiramo i nove predstave i radionice, rekao je Luka Stilinović. 

(Izvor: Radio Slavonija)